Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Acetex instaluje fotovoltaické elektrárny s panely AIKO

V současné době patří panely AIKO na trhu s fotovoltaickými elektrárnami k těm nejúčinnějším, které jsou dostupné jak pro instalace na rodinné domy, tak i pro komerční objekty.

V současné době patří panely AIKO na trhu s fotovoltaickými elektrárnami k těm nejúčinnějším, které jsou dostupné jak pro instalace na rodinné domy, tak i pro komerční objekty. Disponují totiž technologií ABC (All Black Contact), která zaručuje v porovnání s jinými panely vyšší účinnost i při částečném zastínění. 


Jejich konstrukce, kde všechny sběrnice jsou umístěné na zadní straně panelu, zajišťuje, že se méně přehřívají, a tím pádem mají menší sklon k vytváření takzvaných hotspotů. Právě hotspoty jsou místa s vyšší lokální teplotou a mohou vést ke snížení celkové výkonnosti panelů, nebo až k jeho poškození. 


Společnost Acetex má v nabídce nově tři modely panelů AIKO: Z řady Black Hole to je AIKO A-MAH54Mb o jednotlivém výkonu 445 Wp. Jedná se o celočerný panel, který má na zadní straně celoskleněné zakrytí. To zvyšuje jeho životnost a také odolnost proti přírodním vlivům. Model AIKO A-MAH54Dbs jednotlivým výkonem 445 Wp je také z řady Black Hole. Celočerný design zajišťuje maximální výkon a je ideální jak pro menší střechy, tak i větší instalace. Posledním z nabídky je panel AIKO A-MAH54Mw s jednotlivým výkonem 450 Wp z řady White Hole. Má stříbrný rám a je vhodný pro velké instalace, u nichž je kladen důraz na maximální účinnost. 


Všechny panely AIKO mají produktovou záruku 15 let, záruku na výkon 30 let a účinnost od 23,3 do 23,6 %. Jejich výhodou je také kompaktní velikost, která nepřesahuje 2 m2.

Více informací


Acetex s.r.o.
logo Acetex s.r.o.

Acetex s. r.o., je ryze česká společnost, která se zabývá projektováním, montáží a servisem obnovitelných zdrojů energie. Instalaci fotovoltaických elektráren i tepelných čerpadel provádí pro rodinné domy, novostavby, bytové domy i pro komerční objekty. ...

 
 
Reklama