Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komplexními energetickými opatřeními můžete získat statisíce korun

Bohatý dotační systém z programů Nová zelená úsporám a NZÚ Light nabízí příspěvky na řadu úkonů vedoucí ke kompletním energetickým opatřením v rodinných domech.

Bohatý dotační systém z programů Nová zelená úsporám a NZÚ Light nabízí příspěvky na řadu úkonů vedoucí ke kompletním energetickým opatřením v rodinných domech. Nově tato opatření, s nimiž lze náklady na energie snížit na minimum, nabízí ve spolupráci s partnery i firma Acetex. 

Řešení, na která se vztahují státní dotace, zahrnují například výměnu oken či vchodových dveří. Právě jimi mohou unikat velké tepelné ztráty, které vedou ke zbytečným nákladům na vytápění. S kvalitně těsnícími dveřmi a okny navíc majitel nemovitosti přispívá k efektivnějšímu výkonu tepelného čerpadla nebo klimatizace.  

“Dalšími oblastmi, které způsobují velké úniky tepla, jsou střecha, podlaha či stěny domu. Jejich zateplením lze opět snížit náklady na energie o několik desítek procent ročně,“ vysvětluje René Milota, jednatel společnosti Acetex. 

Nová zelená úsporám nabízí dotační program pro běžné domácnosti. A při využití kompletního rozsahu dotace zahrnující tepelné čerpadlo pro ohřev vody a vytápění napojené na vlastní fotovoltaickou elektrárnu s nabíjecí stanicí pro elektromobily lze dosáhnout včetně kombinačních bonusů maximální dotace 285 000 Kč, respektive s 10% bonusem pro vybrané regiony až 311 500 Kč. 

Program NZÚ Light je určený pro nízkopříjmové domácnost, seniory a invalidy 3. stupně a celková maximální dotace vyplacená zálohově se odvíjí od realizovaných opatření, ale například tepelné čerpadlo lze podpořit až 150 000 Kč. Další podrobnosti najdete v článku o změnách v dotacích.  

Více informací


Acetex s.r.o.
logo Acetex s.r.o.

Acetex s. r.o., je ryze česká společnost, která se zabývá projektováním, montáží a servisem obnovitelných zdrojů energie. Instalaci fotovoltaických elektráren i tepelných čerpadel provádí pro rodinné domy, novostavby, bytové domy i pro komerční objekty. ...

 
 
Reklama