Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Acetex instaluje střídače certifikované EG.D

Střídače, které má Acetex v nabídce jak pro instalace v rodinných domech, tak pro instalace firemních fotovoltaických elektráren, prošly náročnou certifikací v laboratoři distributora EG.D.

Střídače, které má Acetex v nabídce jak pro instalace v rodinných domech, tak pro instalace firemních fotovoltaických elektráren, prošly náročnou certifikací v laboratoři distributora EG.D. 

Jedná se o střídače značek GoodWe, Huawei, SolaX a Wattsonic, Ty byly úspěšně podrobeny testu v laboratoři čisté energetiky EG.D v Českých Budějovicích, která se jako jedna ze tří v České republice na tento typ zkoušek specializuje. Z certifikace, kterou jim distributor na základě testu udělil, vyplývá, že výše uvedené střídače splňují veškeré české legislativní požadavky na tato zařízení. 

„V praxi to znamená, že tyto střídače jsou prověřené pro připojení do distribuční soustavy jak EG.D, tak i ostatních distributorů. Samozřejmě i ostatní střídače lze do sítě připojit, pokud splní veškeré požadavky vyplývající ze smlouvy o připojení a pravidla provozování distribuční soustavy,“ vysvětluje René Milota, jednatel společnosti Acetex.

Parametry, které střídače splňují:

  • RfG - Requirements for Generators, Požadavky na připojení výroben k elektrizační soustavě
  • PPDS - Pravidla provozování distribuční soustavy
  • EN 50549-1 - Požadavky na paralelně připojené výrobny s distribučními sítěmi, Část 1: Připojení k distribuční síti nn, Výrobny do typu B včetně
  • Požadavky na připojení od distributora

Acetex má v nabídce střídače i dalších renomovaných značek, o jejichž testování v laboratořích nyní jedná.  

Více informací


Acetex s.r.o.
logo Acetex s.r.o.

Acetex s. r.o., je ryze česká společnost, která se zabývá projektováním, montáží a servisem obnovitelných zdrojů energie. Instalaci fotovoltaických elektráren i tepelných čerpadel provádí pro rodinné domy, novostavby, bytové domy i pro komerční objekty. ...

 
 
Reklama