Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Studie připojitelnosti a 3D model ukáží realizovatelnost fotovoltaiky

Realizaci fotovoltaické elektrárny by měly předcházet studie připojitelnosti, která ukáže kapacitu sítě pro připojení systému, a 3D model fotovoltaiky, který definuje výkon FVE a návratnost investice.

Realizaci fotovoltaické elektrárny by měly předcházet studie připojitelnosti, která ukáže kapacitu sítě pro připojení systému, a 3D model, který definuje výkon FVE a návratnost investice. Obě studie nyní společnost Acetex, přední realizátor fotovoltaických elektráren a tepelných čerpadel v ČR, nabízí pro malé a střední podniky zdarma a bez nutnosti budoucího závazku. 

“Zájem o vlastní fotovoltaické elektrárny s výkonem do 50 kWp v segmentu malých a středních firem stoupá. Je to dáno i spuštěním dotačního programu OP TAK, který pokrývá 30 % hodnoty fotovoltaiky a 50 % hodnoty akumulace a je cílený právě na tento segment. Vypracování studií pomůže firmě s rozhodnutím, zda právě pro ně výstavba fotovoltaické elektrárny dává smysl a bude do budoucna rentabilní,“ vysvětluje René Milota, jednatel společnosti Acetex. 

Jaké informace z dané studie zjistíte?

  • Profesionální návrh fotovoltaické elektrárny představí celkový výkon, použité technologie a jejich technické parametry. Tyto informace zajistí přehled o rentabilitě elektrárny v dlouhodobém horizontu a návratnost vložené investice.
  • 3D vizualizace umístění panelů na střeše či pozemku firmy ukáže, jakou orientaci budou jednotlivé panely mít, jaké objekty by případně mohly mít vliv na zastínění panelů atd. 3D model zakomponuje informace z katastrálních či satelitních map a stavbu vsadí do reálného kontextu zástavby a okolí.
  • Bonusem spojeným s přípravou studie je ověření možnosti čerpání dotace z jednotlivých dotačních programů.

Více informací


Acetex s.r.o.
logo Acetex s.r.o.

Acetex s. r.o., je ryze česká společnost, která se zabývá projektováním, montáží a servisem obnovitelných zdrojů energie. Instalaci fotovoltaických elektráren i tepelných čerpadel provádí pro rodinné domy, novostavby, bytové domy i pro komerční objekty. ...

 
 
Reklama