Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Český průvodce světem kotlů, kamen a dřevěných paliv: časopis Komfortní teplíčko 2018

Chcete mít přehled, kde a jaké kotle nebo kamna na pelety a dřevo u nás pořídit? A kde všude seženete pelety? A k tomu se dozvědět novinky ze světa ekologického vytápění, dotačních možností a dobrých rad, aby vše správně fungovalo? K tou slouží nová rozsáhlá ročenka s přehledem českého trhu - časopis Komfortní teplíčko z dílny národní asociace Klastr Česká peleta.

V časopise také potkáte celebrity, starosty, vizionáře a projektanty, provozovatele penzionů i majitele rodinných domů. Ti se čtenáři sdílejí svoji radost z čistého, bezobslužného a zdravého vytápění dřevěnými peletami a nechávají je nahlédnout do svých kotelen.

Tentokrát najdete v Komfortním teplíčku rozhovor se starostou Horního Jiřetína. V obci, která leží na samé hranici těžebních limitů, chtějí dokázat, že bez uhlí to jde, a tak topí peletami v kulturním domě, zdravotním středisku, ve škole i v řadě bytových domů. Po sedmi letech už říkají s čistým svědomím - vyplatí se to a je to skoro bez práce!

Tváří Komfortního teplíčka a letošním ambasadorem peletového vytápění se stala herečka Klára Issová, která v rozhovoru poprvé promluvila detailněji o tom, proč se vzdala divadla, aby mohla zkusit štěstí v Americe, a jaké to je začít v cizí zemi od píky. Odvaha jí nikdy nechyběla!

Na stránkách časopisu se dále podíváte do peletových kotelen po celé České republice. Inspirovat se můžete v Martinově boudě v Krkonoších, v penzionu Jitkovský mlýn na Vysočině, dvougeneračním rodinném domě u Poděbrad nebo v domově seniorů ve Vojkově u Votic. S kotlem na pelety jako zárukou energetické soběstačnosti zase počítají v unikátním českém projektu Ostrovní dům, kde kotel na pelety slouží dokonce jako zdroj elektrické energie. A peleťák najdete i v plovoucím obydlí Floatwing, které vyvinuli na univerzitě v Portugalsku. Na vodě se může plavit bez připojení k sítím a se zásobou dřevních pelet až 365 dní v kuse.


Komfortní teplíčko ovšem přináší svým čtenářům mnohem víc než inspiraci. Nováčci ve sféře peletového vytápění najdou v časopise praktické návody, jak se vyvarovat chyb při podávání žádosti o kotlíkovou dotaci nebo jak si vybrat správně kotel (nebo postavit kotelnu).

Nový Národní vyhledávač pelet vás nakonec podle toho, kde bydlíte, odkáže na vám nejbližšího dodavatele dřevních pelet. I ve vytápění totiž ctíme principy lokální spotřeby (a navíc ušetříte za dopravu). Součástí časopisu je nakonec také obsáhlý katalog hlavních dodavatelů pelet, briket a kotlů nebo kamen na biomasu. Klastr totiž sdružuje většinu domácích výrobců dřevěných pelet, kotlů a kamen na jejich spalování, takže máte možnost se s nimi seznámit.

Komfortní teplíčko v trafikách nenajdete. K dostání je zdarma na stavebních a topenářských veletrzích, anebo si ho přečtěte online.


Česká peleta, z.s.p.o.
logo Česká peleta, z.s.p.o.

Národní asociace Klastr Česká peleta zastupuje na českém a slovenském trhu stovku firem. Jsou jimi výrobci a prodejci kotlů a kamen na dřevo a dřevní pelety, výrobci a distributoři pelet, briket, dřeva a štěpky. Je poskytovatelem mezinárodní certifikace ...