Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Významný krok do budoucnosti v oblasti obnovitelných energií se vydařil

Společnost Fronius prodává první Energy Cells

V červnu 2010 společnost Fronius International GmbH prodala první dva Energy Cells ve výkonnostní třídě 4 kW. Hrdým odběratelem je společnost WSW Engineering s.r.o., český prodejní partner společnosti Fronius International a jedna z nejvýznamnějších firem na poli fotovoltaiky v ČR. Tyto články přeměňují solární vodík na elektřinu, a to zcela bez odpadních produktů zatěžujících životní prostředí.

Energetická autonomie je stále atraktivnější

Trh s palivovými technologiemi je stále zajímavější. Energetická autonomie znamená novou formu nezávislosti, kromě toho ropa a elektřina jsou stále dražší. Počet lidí, kteří jsou přesvědčeni o budoucnosti Energy Cell a jsou připraveni do něho investovat, rychle narůstá.

Cílová skupina neustále roste, za potenciální zájemce o Energy Cells jsou považováni především zákazníci, kteří si pořizují fotovoltaická zařízení s výkonem 100 nebo 200 kW. "Prodej prvních Fronius Energy Cells znamená, že neomezené a autonomní využití energie se stává skutečností. Věříme v pokrok," informuje jednatel společnosti Fronius Klaus Fronius.

Vývoj Fronius Energy Cell pokračuje

Aktuální výzvy, kterým společnost Fronius nyní čelí, jsou ekonomicky výhodné elektrolytické metody a optimalizace paměťového místa. Fronius Energy Cell dosáhl vyspělé technické úrovně, ale vývoj pokračuje dál. S ohledem na další možnosti použití článku se v příštích letech budou optimalizovat náklady, zmenšovat velikost, snižovat hmotnost a zvyšovat efektivita. "Aktuální vývoj potvrzuje správnost našeho rozhodnutí ve správnou dobu investovat do vývoje Fronius Energy Cell," raduje se jednatel společnosti Fronius.


FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...