Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Klíč k úspěchu - jedinečnost

Když se asi před pěti lety novináři zeptali Klause Fronia, v čem vidí klíč k úspěchu, odpověděl jim stručně: v jedinečnosti. Například výrobky značky Fronius vykazují výrazné odlišnosti ve srovnání s ostatní produkcí právě v tom, že jsou jedinečné.

Konkurence může naše výrobky rozmontovat, analyzovat a okopírovat, pokračoval Klaus Fronius, ale přístroj značky Fronius tím nevznikne. Protože náš výrobek je produktem hlav našich spolupracovníků, výplodem, který byl odpovídajícím způsobem zrealizován. A do hlav nenahlédnete, produkt naší výroby se nezviditelní rozebráním našeho přístroje. Ten zůstává nezaměnitelným.

Technologie pro tři obory

Více než šedesátiletá historie rakouské společnosti Fronius je spjata s vývojem technologií převodu elektrické energie. A zároveň i se třemi obory:

Fronius vyvíjí, vyrábí a po celém světě prodává nabíjecí systémy akumulátorů, svařovací techniku a střídače pro fotovoltaická zařízení. Kromě střídačů jsou v ČR známé zejména výrobky v oboru svařovací techniky, jež představují absolutní světovou špičku v technologiích svařování elektrickým obloukem.

Velké zkušenosti s vysokofrekvenční technologií v oblasti výzkumu a vývoje a jejich uplatnění v samotných výrobních procesech dělají ze zařízení Fronius IG a IG Plus jedny z nejefektivnějších a nejspolehlivějších fotovoltaických střídačů.

Je určitě zajímavostí, že nejdůležitější zařízení pro výkonové díly výrobků všech tří oborů - transformátory - jsou vyráběny ve firemním závodě v Českém Krumlově. Právě díky vysokofrekvenční technologii jsou transformátory extrémně malé a zároveň vysoce výkonné.

Orientace na zákazníka

Střídače Fronius byly vyvíjeny v těsné spolupráci s univerzitami a odborníky na fotovoltaiku. Tendenci spolupráce s akademickými pracovišti potvrzuje i velkorysý záměr firmy Fronius: v Thalheimu u hornorakouského Welsu vzniká rozsáhlý komplex výzkumných a vývojových pracovišť, který bude největší v této spolkové zemi Rakouska.


Jeden z nejzajímavějších fotovoltaických projektů v roce 2009 - budova firmy M-tech
(Solar), s.r.o. Do tohoto FV systému byl integrován nový centrální střídač Fronius IG CL

Stejný význam mají pro firmu Fronius i připomínky lidí z praxe, ať už se jedná o servisní a instalační techniky, nebo o uživatele. Tajemství úspěchu střídačů Fronius spočívá právě v integraci podnětů a přání, které na adresu firmy přicházejí. Kombinace neustálých inovací a vývoje spojeného s praxí dělá ze střídačů řady Fronius IG a IG Plus jedny z nejvýkonnějších a uživatelsky nejpřátelštějších výrobků v oboru solární techniky.

S jejich pomocí lze dosahovat neustále vynikajících zisků energie, a to i na místech s nízkými hodnotami slunečního záření. To platí obzvláště pro klimatické podmínky České republiky, kde střídače Fronius prokázaly svoji výjimečnost na trhu v dosažených energetických výnosech. Unikátní systém MIX concept spočívající v konstrukci několika výkonových dílů je jedinečnou technologií pro oblasti s menším podílem přímého slunečního záření.


Zákazníci mohou od ledna 2010 FRONIUS Česká republika s.r.o. navštívit v nové obchodní
centrále v Praze Dolních Měcholupech

Novinkou pro rok 2010 jsou první beztransformátorové střídače Fronius IG TL, měniče s nejlepší evropskou účinností na trhu, a nová generace centrálních střídačů Fronius IG CL.

Zařízení Fronius zaručují maximální využití každého slunečního paprsku, pracují spolehlivě a bez výpadků, jejich koncepce umožňuje dlouhou životnost, jsou bezpečná a ekologicky vyráběná.


Výjimečných výnosů střídačů Fronius si je vědoma i společnost ČEZ. Několik projektů se střídači
Fronius IG 500 pro něj instalovala firma WSW engineering, s.r.o. (Solar Center). Foto: FVE Hrušovany 3,7 MW

Samozřejmostí je optimální spolupráce se všemi typy modulů, a také vybavení různými komponenty datového komunikačního systému pro kontrolu fotovoltaického zařízení (DATCOM).

Zásadní orientace na zákazníka je rozhodujícím pravidlem, jímž se řídí pracovníci ve výrobě, vývoji, obchodu i servisních službách. I ono je tím pověstným klíčem k úspěchu firmy Fronius.


Foto: M-tech Solar a Petr Klimek
FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...