Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Fronius představuje tři nové výkonnostní třídy střídačů

Do třetice všeho dobrého

Hornorakouská společnost Fronius, známá díky špičkové kvalitě svých produktů, včasně reaguje na požadavky trhu. Hned tři řady střídačů Fronius budou rozšířeny o další výkonnostní třídy. Od ledna 2011 budou na trhu k dispozici střídače Fronius IG Plus 30 V, Fronius IG TL 4.6 a Fronius IG 50.

english version

Fronius IG Plus 30 V - malý, ale s optimální výtěžností

Střídačem Fronius IG Plus 30 V reaguje společnost Fronius International GmbH na poptávku specifických trhů po vysoce kvalitním 3kW (tříkilowattovém) střídači. Přístroj je použitelný na celém světě, kromě USA a Kanady. Nová výkonnostní třída má všechny přednosti mimořádné úspěšné výrobní řady Fronius IG Plus.

Střídač Fronius IG Plus s účinností 95,9 procenta má jednu z nejvyšších maximálních účinností ze všech transformátorových střídačů dostupných na trhu. Střídače skupiny Fronius IG Plus jsou dále k dostání v následujících výkonnostních třídách: 3,5 kW, 4 kW, 6,5 kW, 8 kW, 10 kW a 12 kW. Díky maximální jistotě zisku, mnohostranné použitelnosti a vysoké spolehlivosti patří tyto přístroje k nejlepším ve své třídě.

Fronius IG TL 4.6 - beztransformátorový střídač s integrovanou kontrolou systému

Jednofázový střídač Fronius IG TL 4.6 s výkonem 4,6 kW má celosvětovou certifikaci. Společnost Fronius uvádí na trh beztransformátorový střídač, který vzhledem k maximálnímu výstupnímu výkonu 4,6 kW dodává energii do sítě podle požadavků příští německé směrnice pro nízké napětí.


Střídač Fronius IG Plus 30 V je reakcí na poptávku
specifických trhů po 3kW střídačích.

Díky standardně integrované systémové kontrole patří přístroje řady Fronius IG TL mezi beztransformátorové střídače s nejvyšší jistotou výnosu na trhu. Tato kontrola zahrnuje rozpoznání výpadku větve a poskytuje podrobné kódy stavu. Přímý signální kontakt zajišťuje okamžité hlášení v případě poruchy, díky kterému je možné zajistit výnos fotovoltaického zařízení v dlouhodobém horizontu.

Fronius IG 50 - spolehlivý a výkonný

Střídač Fronius IG 50 je stejně jako celá řada IG vysoce výkonný, snadno ovladatelný a spolehlivý. Přístroj má certifikaci výhradně pro německý trh, k dostání je však ve více zemích. Střídač Fronius IG 50 dodává energii do sítě s maximálním výstupním výkonem 4,6 kW, jak je uvedeno ve výše zmíněné německé směrnici pro nízké napětí.


Společnost Fronius uvádí na trh beztransformátorový střídač Fronius IG TL 4.6, který díky maximálnímu výstupnímu výkonu 4,6 kW dodává energii do sítě podle požadavků příští německé směrnice pro nízké napětí.
 
Střídač Fronius IG 50 zajišťuje vyšší energetický výnos při současném snížení počtu provozních hodin.

Díky koncepci Fronius MIXTM, tj. optimalizovanému systému Master-Slave, pracuje při částečném zatížení pouze jeden z obou výkonových dílů, při intenzivním slunečním svitu pak oba společně. Přístroj tak pracuje při jakékoli intenzitě slunečního svitu s nejlepší možnou efektivitou a dosahuje vyššího energetického výnosu při současném snížení počtu provozních hodin.

Sledujte solární elektrárnu on-line!

English Synopsis

Austrian quality leader Fronius has promptly responded to the demands of the market, with additional power categories across three Fronius inverter ranges. The Fronius IG Plus 30 V, Fronius IG TL 4.6 and Fronius IG 50 will be available from January 2011.


FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...