Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Intersolar 2022 – obří panely, pestrá paleta střídačů i nabíječek a neviditelný vodík

Poptávka je obrovská, výběr na veletrhu je široký, ale na zboží se čeká. Výkon i účinnost fotovoltaických panelů roste, rozšiřuje se nabídka střídačů a nabíječek elektromobilů a to jak pro domácí, tak pro průmyslové aplikace. U vodíku to vypadá, že na svou chvíli teprve čeká.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Veletrh The Smarter E, dříve Intersolar, se těšil enormnímu zájmu návštěvníků, což je na videu dobře patrné. Těžko říct, jestli to bylo postcovidovým oživením, vysokými cenami energií nebo rostoucím tlakem na dekarbonizaci. Nejspíš od všeho trochu.

Přečtěte si také Intersolar 2022 – domácnosti čeká poskytování flexibility, dynamické tarify a elektromobilita Přečíst článek

Veletrhu dominovalo několik hal fotovoltaických panelů s vysokým výkonem a účinností. Jestliže před covidem se účinností okolo 22 % chlubilo jen několik těch nejlepších výrobců, letos už byly panely s touto účinností běžné.

Výrazně přibylo střídačů a nabíječek elektromobilů, výběr byl letos opravdu široký. Baterií nebo samotných elektromobilů se ovšem vystavovalo méně. Větší důraz se kladl na vzájemnou kompatibilitu řetězce baterie – střídač – domácnost – nabíječka a nabídku kompletního řešení.

Vodík je dále viděn jako perspektivní úložiště, ale z tohoto veletrhu si návštěvník odnesl dojem, že jeho doba ještě nenastala.

Zajímá vás více podrobností? Podívejte se na video.

Přečtěte si také Kulatý stůl o programu ELENA, podpora pro podnikatele bezúročným financováním Přečíst článek
 
 
Reklama