Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fotovoltaika, klimatizace i tepelná čerpadla – chlazení a vytápění za zlomek ceny

Vychlazená místnost přijde nejvíce vhod v teplých letních dnech, což jde přesně ruku v ruce s fungováním fotovoltaického systému. V době největších veder budete právě vy ti šťastní, kteří si mohou dopřát luxus krásně vychlazeného obývacího pokoje a příjemné noci bez neustálého pocení. Tím však výhody klimatizace nekončí. Spousta chytrých zařízení dokáže chladit, ale zároveň i topit, takže se vám nebude na klimatizaci přes zimu prášit.

Solární elektřina patří k nejlevnější zdrojům energie. Fotovoltaické panely vyrábějí stejnosměrný proud, který se pomocí měniče změní na střídavý, a ten se využívá k napájení domácích spotřebičů. Pokud však domácnost využívají spotřebiče se stejnosměrným proudem, potřeba měniče v ten moment odpadá a systém je oddělen od distribuční soustavy. Účinnost systému se zvyšuje, samotná instalace je levnější a vy už nemusíte řešit připojení k distribuční soustavě.

Připojení ohřívače vody nebo bojleru

Ke klimatizaci může být připojen i ohřívač vody nebo bojler. Pokud se klimatizace zrovna nepoužívá, tak elektřina z fotovoltaiky putuje do ohřívače vody. Pokud je noc nebo spotřeba elektřiny byla přes den vyšší, systém si vezme energii ze sítě. Komfort je tedy zachován a výdaje za elektřinu podstatně klesnou.

Zkuste fotovoltaickou elektrárnu s tepelným čerpadlem

Pokud už doma máte fotovoltaický systém a rozhodnete se i pro tepelné čerpadlo, tak to není žádný problém. Důležitou roli hraje nastavení tepelného čerpadla, aby se dokázalo spustit v ten moment, když má FVE přebytky. Tuto funkci zajistí regulátor, který se připojí mezi měnič a tepelné čerpadlo. Tento regulátor poté zaznamená přebytky a místo poslání elektřiny do sítě ji pošle na chlazení nebo ohřev vody tepelným čerpadlem. Servis fotovoltaické elektrárny je minimální a její životnost je velmi dlouhá. Servisní práce u nás provádějí vysoce proškolení technici s praxí. Správné fungování FVE a vaše spokojenost je pro nás totiž prioritou.

Je možnost získat dotaci na fotovoltaiku?

Rozhodli jste se, že by si váš dům zasloužil být o něco efektivnější, ekonomičtější a ekologičtější? Se solární elektrárnou jste se rozhodli správně. Její pořízení je rok od roku žádanější a její cena, díky klesající ceně jejich komponentů, je více než přijatelná. Velký zájem také vyvolala dotace z programu Nová zelená úsporám, která pokryje až 50 % všech nákladů na pořízení a instalaci fotovoltického systému a vyšplhá se až do výše 150 000 Kč.


Proč si pořídit fotovoltaiku a tepelné čerpadlo?

Tepelná čerpadla jsou ideálním zařízením do domácnosti, protože oplývají několika zásadními funkcemi, a to je vytápění, ohřev vody i chlazení. Většinou se využívají právě ve spojení s fotovoltaickým systémem, a právě díky tomuto spojení můžete své provozní náklady výrazně snížit. Další výhodou je, že jde o nízkoemisní vytápění s vysokou mírou udržitelnosti. A právě díky pozitivnímu vlivu na životní prostředí můžete získat státní příspěvek z dotačního programu Nová zelená úsporám nebo Kotlíkovou dotaci.

Proč si tedy tepelné čerpadlo pořídit?

  • Snížíte náklady na elektřinu a ušetříte
  • Zvolíte ekologické řešení
  • Tepelné čerpadlo je nenáročné na prostor
  • Můžete vyměnit svůj starý kotel za tepelné čerpadlo
  • Pro tepelná čerpadla se vztahuje Kotlíková dotace
  • Růst cen elektřiny už řešit nemusíte
  • Pokud si pořídíte FVE a tepelné čerpadlo současně, tak můžete počítat s dotací Nová zelená úsporám

Díky pořízení fotovoltaické elektrárny a tepelného čerpadla se výrazně sníží náklady spojené s provozem domácnosti. Vložená investice se vám rychle vrátí a vy bude spořit ušetřené peníze. U firmy Solidsun si můžete pořídit tepelné čerpadlo značky Viessmann.


SolidSun
logo SolidSun

Jsme skupina Solidsun - poskytujeme komplexní řešení v oblasti fotovoltaických elektráren. A to jak pro rodinné domy, tak firmy. Navrhujeme a realizujeme FVE, stavíme FV parky v ČR i EU, zajistíme výhodný výkup přebytků energie z FVE. O klienta se staráme ...