Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výrobce bateriových systémů STORION, společnost AlphaESS, se stala první zahraniční společností, která získala certifikaci KBIA pro Jižní Koreu

Asociace „Korea Battery Industry Association“ (KBIA) vydala vůbec první certifikát KBIA jehož držitelem je společnost mající sídlo mimo hranice Jižní Koreje.

Certifikát KBIA pokrývá celou řadu produktů pro skladování energie, včetně článků, bateriových modulů a racků. Pro AlphaESS je velkým závazkem být vůbec prvním držitelem certifikátem KBIA z Číny. Alpha ESS ročně dodává na globální trh přibližně 10 MWh bateriových úložišť s nehořlavými a bezpečnými bateriemi LFP (LiFePO4). Pro ČR, SR, PL a H trh je výhradním distributorem Prosolar s.r.o.

Certifikát KBIA je nejdůvěryhodnější certifikační autorita v oblasti skladování energie prostřednictvím lithiových baterií v Koreji. Certifikaci předchází velmi náročné testy a žadatel musí obstát ve všech požadavcích stanovených požadavcích, které definují vysokou úroveň jeho kvalifikace. Je známo, že Tesla upustila od svého plánu uvést na trh produkty pro skladování energie v Jižní Koreji. Společnosti Tesla se totiž nepodařilo získat důležitou vstupenku v podobě certifikátu KBIA na dynamicky rostoucí trhy Jižní Koreje.

V období 2017 až 2019 došlo v Jižní Koreji ke 30 nehodám na zařízeních pro ukládání energie. S těmito nehodami jsou spojena jména domácích značek, jako jsou LG Chem nebo Samsung. Trvalé riziko požáru při skladování energie v bateriích má na danou oblast energetiky v Jižní Koreje obrovský negativní dopad. Logicky tak vznikl naléhavý požadavek vyřešit problémy se zabezpečením bateriových úložišť a to prostřednictvím certifikace dodavatelů.

Vzhledem k současné situaci se standardy průmyslových certifikací zpřísnily pro zahraniční podniky, které chtějí vstoupit na korejský trh. Reakcí na uvedené nehody byla aktualizace a vydání od KBIA soubor nových a velmi přísných testovacích standardů. Alpha ESS tyto bezpečností standardy beze zbytku splnila. Vlastně se jedná o nový průlom pro dodavatele v oblasti skladování energie.

Dne 24. září převzal jménem společnosti AlphaESS certifikát Neil Wang, produktový ředitel AlphaESS, na 10. čínské konferenci o mezinárodním skladování energie v Shenzhenu.

Alpha ESS před certifikací úzce spolupracovala s globální autoritou TÜV s cílem splnění všech požadavkům pro získání certifikátu. Po předepsané sérii kroků, jako je aplikace a kontrola dat, kontrola výroby, kontrola kvality, několika stupňová výstupní kontrola produktů, závěrečné testování atd. Alpha ESS úspěšně dokončila certifikaci KBIA pro všechny systémy pro skladování energie.

Získání certifikátu předcházely interní procesy již od roku 2018. Společnost AlphaESS prováděla pečlivé a hloubkové přípravy pro na vstup na korejský trh a byla tvrdě odhodlána certifikaci získat. Společnost Alpha ESS se vždy soustřeďuje na technologii, přičemž za svoji první prioritu považuje kvalitu a bezpečnost.

Osmileté úsilí se společnosti AlphaESS vyplatilo.

Pozadí vzniku sdružení výrobců průmyslových baterií KBIA Korea

KBIA (Korean Battery Industry Association) je nejvlivnější asociací bateriového průmyslu v Jižní Koreji. KBIA založili hlavní domácí výrobci baterií. KBIA vyvinula přísné průmyslové a certifikační standardy s odkazem na korejské národní průmyslové standardy a mezinárodní normy IEC/ISO a důrazem na bezpečnost. K získání certifikátu je nutné složit testy KBIA.

V prosinci 2018 vydala KBIA nejnovější verzi certifikačního standardu „sps-ckbia-10104-03-7312“, která nahradila dvě staré verze zahrnující „kbia-10104-01“ a „kbia-10104-02“. V této aktualizaci jsou požadavky na test bezpečnosti „kbia-10104-01“ a požadavky na test výkonu (využitelná kapacita) „kbia-10104-02“ sloučeny do jedné normy.

 
 
Reklama