Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Solární sektor bude růst i v roce 2025, odhaduje Acetex

Oblast solární energie zažívá v poslední letech rychlý rozvoj. Patrné je to zejména v počtu nově vznikajících fotovoltaických elektráren.

Oblast solární energie zažívá v poslední letech rychlý rozvoj. Patrné je to zejména v počtu nově vznikajících fotovoltaických elektráren. V roce 2023 bylo dle dat Solární asociace do sítě připojeno celkem 82 799 fotovoltaických elektráren, což představuje meziroční nárůst 145 %. Se spuštěním komunitní energetiky lze očekávat další růst. 

“Zatímco v minulých letech byly tahouny zejména instalace na rodinných domech, do budoucna očekáváme větší podíl firemního a komunálního sektoru. Právě uvedení komunitního zákona do praxe v letošním roce otevřelo prostor pro sdílení obnovitelné energie pro další zájemce, kteří v minulosti instalovali fotovoltaiku jen ojediněle,“ uvádí René Milota, jednatel společnosti Acetex.  

Od února 2021, kdy společnost vstoupila na trh, má za sebou více než 8000 instalací fotovoltaických elektráren a tepelných čerpadel. Převažují zejména instalace fotovoltaických elektráren nad tepelnými čerpadly v poměru 4:1. Od počátku roku je ale patrný vzestup zájmu ze strany firemního sektoru, s komunitní energetikou se připojily i bytové domy a obce. 

“Náš obor je velmi dynamický a nejinak tomu bude i v budoucnu. Zákazníci kladou na instalační firmy čím dál vyšší nároky. My jsme hrdí, že máme prokazatelnou 97% spokojenost zákazníků dle serveru Refsite,“ dodává René Milota a pokračuje: “S rozvojem souvisí i náš pravidelný nábor pracovníků a rozšiřování našeho týmu.“

Více o volných pozicích


Acetex s.r.o.
logo Acetex s.r.o.

Acetex s. r.o., je ryze česká společnost, která se zabývá projektováním, montáží a servisem obnovitelných zdrojů energie. Instalaci fotovoltaických elektráren i tepelných čerpadel provádí pro rodinné domy, novostavby, bytové domy i pro komerční objekty. ...

 
 
Reklama