Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

GoodWe a HEMS: Spojení pro chytrou domácnost se stabilními náklady na elektřinu

Střídače a baterie GoodWe lze jednoduše kombinovat se systémy pro pokročilé řízení energie v domácnostech („home energy management system – HEMS“). Tím se finančně zvýhodňuje provoz domácnosti I fotovoltaiky.

Se systémy HEMS se budou domácnosti s fotovoltaikou potkávat stále častěji, zejména v souvislosti s proměnlivými tarify a rostoucími obavami o stabilitu sítě.

Společnost GoodWe se řídí přístupem otevřeného protokolu, který umožňuje kompatibilitu s vybranými HEMS, které jsou přizpůsobené místním požadavkům a případům použití, jako je vlastní spotřeba, řízení zátěže, podpora sítě nebo obchodování na spotu.

Naše strategie HEMS je výsledkem důkladného průzkumu trhu a zpětné vazby od našich zákazníků,“ uvedl Ali Bouattour, technický ředitel společnosti GoodWe Europe GmbH. „Pozorujeme výrazný růst elektrifikace domácích odběrů a zavádění obnovitelných zdrojů energie. Zavedením robustního řešení HEMS mohou domácnosti aktivně řídit svou spotřebu energie, což dále zvyšuje ekologické a ekonomické přínosy jejich fotovoltaických systémů. Navíc společnost GoodWe plánuje v blízké budoucnosti představit další integrovaná řešení, která budou poskytována přímo naší společností.

Spolupráce s předními poskytovateli HEMS v Evropě umožňuje společnosti GoodWe nabídnout řešení, které rozšiřuje řadu EcoSmart Home nad rámec stávajícího portfolia, které zahrnuje střídače, baterie, nabíječky pro elektromobily a produkty BIPV. Výsledkem je řešení připravené na budoucnost, které se umí přizpůsobit novým podmínkám na trhu a technologickému pokroku.

Společnost GoodWe, která stojí na špici průmyslových trendů a standardů, vydala bílou knihu s podrobnými informacemi o klíčových funkcích HEMS a kompatibilních řešeních, které se zabývají příležitostmi a výzvami v oblasti řízení spotřeby energie a dynamické tvorby cen.

Další informace o přístupu společnosti GoodWe k HEMS naleznete na adrese: cz.goodwe.com