Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky z galaxie Aiko: Neostar a Nebular

Portfolio nejoblíbenějšího výrobce posledních měsíců se rozrůstá o další hvězdy. Aiko nás nepřestává překvapovat a přináší na trh další dvě novinky – celočerný 500W panel Neostar 2S a zbrusu nový ultralehký panel Nebular 440 W.

Oba panely mají články druhé generace, které poskytují optimalizaci při částečném zastínění. Této revoluční technologii jsme u nás v Memodu věnovali poslední článek, zároveň se můžete podívat i na video s názornou ukázkou.

Pojďme si novinky společně představit, protože je opravdu o co stát.

Univerzální fullblack – Aiko Neostar 2S s výkonem 500 W

Spojení celočerného vzhleduoblíbeného výkonu nemůže být krokem vedle, což se dlouhodobě potvrzuje. Není se čemu divit, protože tento typ provedení nabízí mnohostranné využití na různé typy projektů a navíc – kalkulace už nemůže být jednodušší. Samozřejmostí je špičková účinnost 22,6 %, elegantní design a bezkonkurenční teplotní koeficient −0,26 % na °C. Delší strana přitom nepřesahuje dva metry, což zlepšuje manipulaci s panelem.

Nebular 440 W – hvězda lehké váhy

Nová řada panelů Nebular má jednu klíčovou vlastnost, a tou je váha. Jedná se totiž o panel, který má místo krycího skla polymerní kompozit, a tak je váha panelu pouhých 8,6 kg! Aiko vám tak otevírá cestu k projektům s nízkým zatížením, jako jsou průmyslové a výrobní haly, nebo třeba logistické parky. Na rozdíl od ultralight panelu Sunman má Aiko Nebular klasický hliníkový rám, díky kterému jdou použít standardní montážní prvky.




Tip: Pro vlnité a trapézové střešní plechy zkuste kombinaci s montážními prvky MultiRail, nebo MiniRail MK2. Zatížení na m2 tak nepřesáhne 5 kg. Pro ploché střechy je ideální volbou systém K2 Dome, předmontované Express sety výrazně ušetří čas strávený na instalaci.

Rám má navíc na zadní straně dvě výztuže (viz obrázek), které zlepšují odolnost panelu proti zatížení. Kromě standardů Aiko, jako jsou vysoká účinnost 22,0 % a výše zmiňovaný tepelný koeficient, nabízí tento panel i optimalizaci při částečném zastínění. Na průmyslových střechách s množstvím světlíků, hromosvodů, komínů a dalších potenciálních překážek může být rozdíl ve výkonu v porovnání s jinými panely opravdu znatelný.

Těší nás, že se nabídka ultralight panelů pro projekty se zhoršenou statikou/sníženou nosností se rozrostla o další alternativu. Máte tak na výběr, ať už podle vaší preference, nebo potřeb zákazníka.


Memodo s.r.o.
logo Memodo s.r.o.

Specializovaný velkoobchod s fotovoltaikou, tepelnými čerpadly a bateriovými systémy. Naším cílem je vybavit solární techniky a instalační firmy v Evropě všemi nezbytnými komponenty pro výrobu čisté energie!