Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čtvrtá generace hybridních střídačů SOLAX

Přestože si třetí generace vydobyla zasloužené pevné postavení na trhu hybridních střídačů, přichází Solax Power s novou vylepšenou čtvrtou generací. Uživatel i instalatér nové generace střídačů se může těšit na několik zásadních vylepšení, posouvající přidanou hodnotu ještě dál před konkurencí.

Společnost Solax Power není třeba odborníkům na fotovoltaiku dlouze představovat. Na základě více než desetiletých zkušeností ve výrobě fotovoltaických střídačů (2011) a více než osmiletém vývoji hybridních střídačů (2013), Solax Power ve spolupráci s přední univerzitou Zejiang University v čínském „Silicon Valley”, představuje již čtvrtou generaci hybridních střídačů pro použití s bateriovým uložištěm.

8 důvodů proč si zvolit hybridní systém Solax 4G

Přestože si třetí generace vydobyla zasloužené pevné postavení na trhu hybridních střídačů, přichází Solax Power s novou vylepšenou čtvrtou generací. Uživatel i instalatér nové generace se může těšit na několik zásadních vylepšení, posouvající jeho přidanou hodnotu ještě dál před konkurencí. Mezi hlavní změny patří:

  1. Dosažení až 150% asymetrie na jedné fázi. Zejména v českém prostředí představuje asymetrický provoz střídače velmi důležitou funkci. Nově však střídač umí na jednotlivých fázích ještě efektivněji rozdělovat vyrobenou energii. V praxi to znamená, že při zvýšené spotřebě na jedné fázi, může střídač převést až 150 % jmenovitého výkonu právě do té fáze, kde je to potřeba. Pro uživatele to přináší ještě vyšší využití solární energie ať už přímo z panelů, či akumulátorů.

  2. Téměř nulové přetoky do sítě. Přestože celá řada dostupných hybridních střídačů nabízí funkci nulových přetoků do sítě, v praxi to většinou vypadá jinak. Zejména při malé aktuální spotřebě mají střídače problém eliminovat přetoky. Čtvrtá generace hybridů Solax však dosahuje maximálně okolo 8–14 W i na nezatížených fázích.

  3. Integrovaný BACKUP a rychlost zálohy < 10 ms. Nově je pro zjednodušení systému a úsporu vstupních nákladů funkce externího EPS boxu integrována přímo do střídače. Navíc však integrované stykače umožní přepnutí při výpadku AC na záložní zdroj v rychlosti < 10 ms! To zajistí i plynuly provoz většiny počítačů.

  4. Ještě jednoduší instalace. Tuto výhodu ocení zejména instalační firma. Kromě podstatně rychlejší montáže (do 30 minut), není nutné mít střídač připojený do sítě, či k fotovoltaice. Vnitřním napětí z akumulátoru stačí k oživění systému a instalatéři tak získají při instalaci větší flexibilitu.

  5. Výkonová řada až do 15 kW. Čtvrtá hybridní generace je nově ve výkonech až do 15 kW na výstupu do sítě. V nabídce jsou nově navíc další dvě výkonové varianty 12 kW a 15 kw, přičemž obě varianty lze na vstupu z fotovoltaiky předimenzovat až do 18 kWp. Střídače jsou tak vhodné i pro menší průmyslové aplikace, kde je potřeba uchovávat energii do akumulátorů. Pro větší aplikace navíc zůstává možnost paralelního propojení až deseti střídačů, kdy do každého třífázového střídače lze napojit až 8 baterií T58 (5,8 kWh). Tedy maximální dosažení kapacity celého systému je 464 kWh.

  6. Efektivnější řízení spotřeby. Hybridy jsou nově vybaveny výstupním bezpotenciálovým relé pro signalizaci přebytků. Relé slouží k maximalizaci využití vyrobené energie pomocí nastavení parametrů přetoků ve střídači z fotovoltaiky, či baterie (ve spojení s SOC). Jednoduše lze energii z přebytku směřovat na libovolné spotřebiče např. systém vytápění domu, ohřev vody či wallbox pro nabíjení elektromobilu.

  7. All-in-one řešení. Solax Hybrid G4 lze pořídit ve dvou provedeních. Jedna varianta je pro instalaci střídače samostatně a druhá je pro řešení All-in-one s bateriemi T30. Pro instalaci druhé varianty je nutné si pořídit tzv. Matebox, který nejen podstatně zkrátí a zjednoduší instalaci celého systému, ale konečný uživatel získá jedno designové zařízení, ve kterém je vše (střídač a baterie). Atraktivní design all-in-one byl oceněn v prestižní soutěži Red Dot Award Product Design 2021. V neposlední řadě potom celý systém disponuje krytím IP65, s možností umístění ve venkovním prostředí.

  8. Minimalizace vlastní spotřeby. Oproti předchozí generaci se snížila hodnota vlastní spotřeby energie střídače o 10 W.

Pro více informací se obraťte na nás GBC Solino s.r.o., kde Vám specialisté rádi zodpoví další dotazy, nebo pomůžou při konfiguraci Vašeho FVE systému – obchod@gbc-solino.cz


GBC Solino s.r.o.
logo GBC Solino s.r.o.

Již přes 20 let jsme odborný velkoobchod fotovoltaických produktů, bateriových uložišť a tepelných čerpadel pro residenční i průmyslové aplikace. Jsme experti na technologii NORD a SolaX, kterými jsme oficiálními importéry. Odborně proškolíme, FV zboží ...