Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Acetex rozšířil portfolio o klimatizace a plynové kondenzační kotle

Acetex, přední dodavatel fotovoltaických systémů a tepelných čerpadel, rozšířil nabídku o moderní klimatizační jednotky a plynové kondenzační kotle.

Acetex, přední dodavatel fotovoltaických systémů a tepelných čerpadel, rozšířil nabídku o moderní klimatizační jednotky a plynové kondenzační kotle. Produkty osvědčené německé značky Viessmann nabízí od letošního května.

Specifikem klimatizací Vitoclima 200 S je možnost nastavení režimu chlazení, ale i vytápění. Součástí systému je integrovaná funkce čištění vzduchu, čímž jsou vhodné pro alergiky, astmatiky, ale i pro ordinace a menší zdravotnická zařízení. K dispozici jsou ve třech výkonnostních variantách, přičemž všechny mají energetickou třídu účinnosti A+ a A++ a velmi nízkou hlučnost. Ovládat klimatizaci Vitoclima 200 S lze i vzdáleně a to pomocí aplikace.

Druhou novinkou v portfoliu jsou plynové kondenzační kotle, které mají funkci vytápění i ohřevu vody. Jejich předností je vysoká efektivita přeměny paliva na teplo, a to až s 98% účinností. Modely Vitodens 050-W, Vitodens 100-W/111-W a Vitodens 111F jsou takzvaně H2O ready. To znamená, že jsou připraveny na postupné zpřísňování požadavků na ekologické vytápění a je možné pro jejich provoz využít směsi zemního plynu a vodíku v poměru 80/20 %. 

„Blíží se zákaz provozu kotlů na tuhá paliva 1. a 2. emisní třídy, který nastane od září 2024. Nejenom jejich majitelům přinášíme ekologickou a ekonomicky méně nákladnou variantu v podobě plynového kondenzačního kotle, kterou lze alternovat tepelné čerpadlo,“ poznamenává René Milota, jednatel společnosti Acetex.

Více informací


Acetex s.r.o.
logo Acetex s.r.o.

Acetex s. r.o., je ryze česká společnost, která se zabývá projektováním, montáží a servisem obnovitelných zdrojů energie. Instalaci fotovoltaických elektráren i tepelných čerpadel provádí pro rodinné domy, novostavby, bytové domy i pro komerční objekty. ...

 
 
Reklama