Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

E.ON zkrátil dobu, která uplyne od podpisu smlouvy po instalaci FVE na střechu, na 4 měsíce

Čtyři měsíce. Na takovou dobu se podařilo společnosti E.ON zkrátit proces, který uplyne od podpisu smlouvy po finální instalaci fotovoltaické elektrárny na zákazníkovu střechu. Vloni to byl 1 rok.

Je tomu tak u nových smluv ve většině regionů České republiky. E.ON zavedl řadu kroků, které vyřizování požadavků výrazně zrychlily. Například digitalizoval procesy, posílil kapacity instalačních firem nebo zavedl nový informační systém.

Solární boom, který spustila energetická krize a stoupající ceny energií, byl těžko předvídatelný. V tuzemsku bylo v roce 2022 podle dostupných dat evidováno více než 100 000 žádostí o připojení obnovitelných zdrojů energie. I proto v té době instalace FVE trvaly až jeden rok. Nyní se trh pomalu vrátil do zdravých kolej. Stále je však v Česku potenciál pro instalace fotovoltaických elektráren velký, jelikož vlastní zdroj má dnes zatím jen 10 % rodinných domů.

Zákazníci by při pořizování FVE měli myslet především na to, že se jedná o dlouhodobou investici. Vybírat by proto měli ověřené dodavatele. Prvním ukazatelem kvality je například členství v Solární asociaci a dodržování jejich standardů, jelikož tato organizace pracuje na udržení vysoké kvality v oboru. Letos do ní vstoupila i společnost E.ON. Mezi varovné signály pro zákazníky naopak může aktuálně patřit například požadovaná výše zálohy vyšší než 50 % celkové ceny. Klientům se vyplatí důvěřovat zavedeným společnostem, které působí na trhu několik let. Dalším ukazatelem kvality jsou pak záruční podmínky a následný servis, jež dokáže firma nabídnout tak, aby solární elektrárna zákazníkům sloužila co nejdéle.

Více informací


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama