Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál
Vytápění peletami
Archiv článků od 26.1.2001 do 11.12.2001

Archiv recenzovaných článků

zpět na aktuální články

11.12.2001
Ing. Sladký Václav CSc., CZ Biom - České sdružení pro biomasu

Dnes je výroba peletek rychle se rozvíjejícím odvětvím paliv. Dřevní peletky jsou perspektivním, vysoce komprimovaným, sypným fytopalivem, s vysokou výhřevností, nízkým obsahem popelovin a malým obsahem vody.

12.9.2001
Ing. Václav Sladký, CSc., CZ Biom - České sdružení pro biomasu

Obnovitelné zdroje energie je téma, které se stále častěji objevuje v médiích i v diskuzních tématech mezi odborníky. Názory na jejich využití jsou velmi různé - od bezvýhradného fandovství až po striktní odmítání. Realita je jako vždy někde mezi a každý si může udělat vlastní názor teprve tehdy, když o problematice něco ví. Nabízíme Vám několik vzájemně navazujících článků k problematice využití fytopaliv (biomasy) pro vytápění. První část je obecná, nicméně nezbytná pro pochopení dalších pokračování. Autor je předním odborníkem v oboru.

10.7.2001
Ing. Milan Bechyně

Peletky jsou zcela nové palivo vyráběné z čisté biomasy bez jakýchkoli příměsí. Vynikají zejména dokonalým spalováním a automatizací při dopravě paliva do ohniště.

9.3.2001
Ing. Milan Bechyně, redakce TZB-info

Každého návštěvníka z naší republiky jistě překvapil ohromný rozvoj použití dřevěných peletek jako paliva pro vytápění bytů a rodinných domů v Rakousku. Kotle a krby na peletky zaujímaly určitě více jak polovinu výstavní plochy veletrhu.

5.3.2001

Dnes představujeme ekologické palivo od jednoho z mála výrobců v České republice. Ceny peletek připravujeme k uveřejnění v nejbližší době.

26.1.2001
Ing. Milan Bechyně

Čím bude výhodné topit v příštích letech? Které palivo se bude zdražovat více a které méně? Nebyla intenzivní plynofikace rozsáhlých územních celků i malých obcí v posledních letech ukvapená? To jsou nejčastější otázky, které zaznívají v novinových nebo rozhlasových rozhovorech s odborníky nebo i v rozhovorech u piva.


zpět na aktuální články
 
 
Reklama