Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na vlně tepla: Ivana Jirešová a Radek Holub o ekologickém vytápění, divadle i relaxu

Rozhovory v magazínu Komfortní teplíčko 2024

V novém podzimním vydání časopisu Komfortní teplíčko 2024, které si můžete přečíst online, najdete nejen tipy na úsporné a ekologické vytápění, ale také exkluzivní rozhovory se dvěma osobnostmi – Ivanou Jirešovou a Radkem Holubem. Časopis každý rok vydává Klastr Česká peleta.

Ivana Jirešová: Survivor, svoboda a ekologické vytápění

Herečka Ivana Jirešová, známá z televizních obrazovek i z jeviště, se v rozhovoru podělila o své zážitky ze soutěže Survivor, kde překonala nejen fyzické, ale i mentální výzvy. Dozvíte se, jak tato zkušenost změnila její pohled na zdravý životní styl a jak nyní znovuobjevuje výhody peletového vytápění. Ivana je vášnivá jogínka a cestovatelka, a proto je pro ni důležité podporovat ekologické projekty a české výrobce. V rozhovoru prozradila, že plánuje přejít na peletová kamna, protože jí nabízí nejen komfort, ale i udržitelný způsob života.

A to není vše – Ivana se také svěří, jak ji fascinují krby a oheň jako symbol tepla a domova. Víte, že její srdeční záležitostí jsou večery u ohně, kdy se s přáteli schází na dobré jídlo a kvalitní whiskey?


Radek Holub: Chalupaření, divadlo a kamna na dřevo

Radek Holub, známý z filmů i divadelních prken, nás nechává nahlédnout do svého soukromí, kde se stává nadšeným chalupářem. V rozhovoru se svěřuje, jak na své chalupě topí výhradně dřevem a co pro něj znamená čas strávený se sekerou v ruce. Jeho role Milana Rubala z oblíbeného seriálu Osada mu přinesla popularitu i mezi těmi, kteří si jeho práci spojují především s divadlem. Radek prozradil, že má raději divadlo než práci před kamerou, ale pokud jde o kvalitní scénář, komediálním rolím se nebrání ani v seriálech.


Vytápění v Česku: Co nás čeká po roce 2024?

Kromě rozhovorů časopis nabízí bohatý obsah na téma moderních způsobů vytápění. V článku „Vytápění v Česku“ se dočtete, jaké kotle mají budoucnost po zákazu používání starých neekologických kotlů od září 2024. Dřevní pelety hrají stále významnější roli jako ekologický a obnovitelný zdroj energie, který v Česku nabývá na oblibě. Stát podporuje jejich používání dotacemi a automatické kotle na pelety umožňují komfortní, čisté a levnější vytápění. Další články se věnují tématům, jako je přechod Nového Města na Moravě na dřevní štěpku nebo kombinované kotle na pelety a jejich výhody pro mezigenerační bydlení.

Objevte české chaty snů a inspirujte se!

Nechybí ani inspirace – nahlédnete do přeměn českých chat snů, které získaly nová kamna na dřevo nebo pelety. Pokud hledáte praktické rady pro úspory a lepší komfort, magazín vás provede možnostmi výběru správného kotle, kalkulacemi nákladů na různé typy paliv a ukáže, jak si zajistit dodávky pelet pohodlně přes národní vyhledávač.

Magazín nabízí také jedinečný pohled na ekologický přechod k peletám v obcích a domácnostech, včetně případových studií, jako je přechod Nového Města na Moravě na vytápění dřevní štěpkou nebo příběhy mezigeneračního bydlení, kde kombinace kotlů na dřevo a pelety přináší úspory i komfort.

Neváhejte a ponořte se do podzimního vydání Komfortního teplíčka 2024! Tento magazín vám přináší nejen praktické tipy na vytápění, ale i inspirativní příběhy osobností, které se vydaly cestou udržitelnosti a komfortu.



Česká peleta, z.s.p.o.
logo Česká peleta, z.s.p.o.

Národní asociace Klastr Česká peleta zastupuje na českém a slovenském trhu stovku firem. Jsou jimi výrobci a prodejci kotlů a kamen na dřevo a dřevní pelety, výrobci a distributoři pelet, briket, dřeva a štěpky. Je poskytovatelem mezinárodní certifikace ...