Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Největší nabídka komponent pro obnovitelné zdroje energie v Evropě?

Vysoké ceny energií zapříčinily nebývalý zájem o oblast obnovitelných zdrojů energie. Rovněž roste počet výrobců a distributorů OZE, kteří se specializují na fotovoltaické elektrárny. Mnoho z nich prezentují své nabídky komponent pro fotovoltaické elektrárny na merXu – evropském online trhu pro firmy, který spojuje výrobce, prodejce a kupující.

Trh s OZE nejen v České republice letos zažívá své nejlepší období.

Firmy instalující fotovoltaikutepelná čerpadla mají o zakázky dlouho dopředu postaráno. Brzdí je ale především chybějící komponenty, kdy zůstává řada instalací nedokončených z důvodu čekání na dodávky komponent.

Dlouhé lhůty instalací nejsou dány pouze zvýšenou poptávkou, ale především narušenými dodavatelskými řetězci.

Instalační firmy nejsou zaměstnány jen velkou poptávkou, ale také hledáním nových dodavatelů. Velkým pomocníkem jim v tomto ohledu může být mezinárodní online trh pro firmy – merXu, který se těší velké oblibě jak mezi nakupujícími firmami, tak prodejci.

Konkurenční výhoda

Na merXu se potkávají dodavatelé a odběratelé z různých zemí, což se ukazuje jako obrovská konkurenční výhoda. Zajímavými prodejci v oblasti obnovitelných zdrojů na merXu jsou například české firmy Nanosun, Reddo, Hakel nebo GWL. Ze zahraničních prodejců se největší oblibě těší Hytech, Sunlike, Aid Solar, Itan a celá řada dalších. Nejžádanější produkty jsou tradičně na českém trhu chybějící invertory. Na merXu však najdou firmy veškeré komponenty pro fotovoltaické systémy – fotovoltaické panely, příslušenství, ale i nářadí nebo pracovní oděvy.

Produkty i služby

Nabídka na merXu se neomezuje jen na produkty, ale je možné zajistit i službu, jako technická a certifikační školení pro montážní firmy. Na merXu obchodují velké firmy i podnikající fyzické osoby. Pro živnostníky je merXu místem, kde mohou najít zajímavé dodavatele, naopak velké firmy mohou začít prodávat mezinárodně. Řada českých firem využila příležitost zajistit si prostřednictvím merXu nové odběratele po celé Evropě.

Když zmizí hranice

merXu propojuje firmy ve všech 27 zemích EU z různých oborů. Fotovoltaikou to na merXu nekončí. Stejně tak je možné zde najít dodavatele komponent pro elektromobilitu, tepelná čerpadla, elektroinstalační materiál nebo montážní firmy. S rostoucí nabídkou na merXu roste i poptávka. Firmy, které zalistovaly na merXu své produkty nebo služby, tak společně vytváří největší evropský trh a jsou díky němu silnější. V době, kdy nás ovlivňují globální události, není možné působit pouze na lokálním trhu, ale je potřeba budovat si dodavatelské vztahy v co nejširším měřítku. Na merXu si můžete snadno ověřit skladovou dostupnost nebo vyjednat vlastní obchodní podmínky, či množstevní slevu. Mezinárodní obchod probíhá napřímo mezi firmami, přičemž každá z firem komunikuje ve vlastním jazyce. Překlad umožňuje merXu přímo v messengeru, kde spolu firmy sjednávají podmínky obchodu. Jednoduché online prostředí dělá obchod rychlejší a efektivnější.

Je to zdarma

Obchodování na merXu je zdarma od registrace, přes zalistování produktů nebo služeb, vystavení poptávky, až po uzavření obchodu. Registrací na merXu firmy získají přístup k milionům produktů a služeb, bezplatnou mezinárodní dopravu, jistotu bezpečné transakce, protože se obchoduje pouze mezi ověřenými firemními účty. V neposlední řadě mohou využít flexibilní nabídku – pokud na merXu nenajdete produkt, který hledáte, můžete kdykoli zadat poptávku.

Položky lze nalézt prostřednictvím rozsáhlého stromu kategorií nebo vyhledávače na domovské stránce merXu. Dostupná možnost „Požádat o nabídku“ vám umožňuje se přímo propojit s prodávajícím, probrat technické detaily produktu a dohodnout si individuální podmínky obchodu.

 
 
Reklama