Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak podat žádost o dotaci na fotovoltaiku z modernizačního fondu? Podívejte se na video!

Státní fond životního prostředí připravil dvojici krátkých instruktážních videjí pro zájemce o dotaci na fotovoltaiku z Modernizačního fondu.

Příjem žádostí o dotace z Modernizačního fondu na výstavbu fotovoltaických elektráren odstartoval v pondělí 12.7. Pro lepší a jednodušší orientaci Státní fond životního prostředí ČR připravil pro každou z výzev krátká a výstižná videa, která vás provedou krok za krokem vyplněním žádosti. O podporu se mohou ucházet stávající nebo budoucí držitelé licence pro podnikání v energetických odvětvích (výroba elektřiny) a společenství pro obnovitelné zdroje.

Přečtěte si také V ČR opět porostou velké fotovoltaické parky. Investiční dotace poskytne Modernizační fond Přečíst článek

Dotační výzva RES+ č. 1/2021 je určena pro fotovoltaické elektrárny do 1 MWp (včetně) a je pro ni alokována 1 miliarda korun. Příjem žádostí končí 15. 11. 2021 ve 12 hodin. Instruktážní video, detailní informace, text výzvy a potřebné dokumenty naleznete zde.

Dotační výzva RES+ č. 2/2021 je určena pro fotovoltaické elektrárny nad 1 MWp. Pro žadatele je alokováno 3,5 miliardy korun. Žádosti je možné podávat do 29. 10. 2021 do 12 hodin. Instruktážní video, detailní informace, text výzvy a potřebné dokumenty naleznete zde.

V závislosti na velikosti podniku a typu instalace elektrárny mohou zájemci dosáhnout na dotaci ve výši až 50 % celkových výdajů na projekt. Společným cílem obou výzev je snížení emisí skleníkových plynů, modernizace energetických systémů, zlepšení energetické účinnosti a zvýšení podílu obnovitelných zdrojů energie.

Instruktážní video pro dotační výzvu RES+ č. 1/2021

Instruktážní video pro dotační výzvu RES+ č. 2/2021

 
 
Reklama