Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

S-power: máme fotovoltaiku pro firmy a expandujeme do zahraničí

Oproti roku 2018 poptávka po domácí fotovoltaice vzrostla zhruba dvojnásobně. To se projevuje i na počtu instalací společnosti S-Power, který by měl koncem roku dosáhnout 1200.

Při rostoucí ceně elektřiny a klesající ceně technologií si lidé stále častěji pořizují fotovoltaiku s baterií. Dříve přitom převažovaly levnější systémy s akumulací do teplé vody.

U novostaveb pak zákazníci často projevují zájem nejen o fotovoltaiku, ale o ucelené energetické řešení. Tam pak S-Power navrhuje systém s tepelným čerpadlem pro vytápění, chlazení a ohřev teplé vody a spolupracuje i na projektu budovy. Tepelná čerpadla IDM se výborně doplňují s fotovoltaikou a umožňují využití dotace C.3.8 z Nové zelené úsporám.

Mezi poslední technologie patří kromě výkonnějších panelů a levnějších baterií hlavně asymetrické třífázové střídače. Ty dosud byly velmi drahé, přitom jsou potřeba v českých podmínkách, kde je vyžadováno účtování elektřiny po jednotlivých fázích. S-Power má v nabídce střídače RCT, které jsou dostupné za přijatelnou cenu a zvládají i ostrovní provoz.

Nově S-power přichází i s fotovoltaikou pro firmy zvanou S-Power Corp. Ta je navržena tak, aby se většina vyrobené elektřiny spotřebovala přímo v budově. Systém tak nepotřebuje baterie, je levnější a díky tomu má zajímavou návratnost i bez dotace. S ní odpadá i náročná administrativa a celá elektrárna tak může být postavena do čtyř měsíců. Pokud potřebuje firma fotovoltaiku větší, je pro ni navrženo řešení na míru.

S-Power letos expanduje i na Slovensko, kde instaloval první jednotky domácích fotovoltaických elektráren a připravuje další ve spolupráci s dodavatelem elektřiny Slovakia Energy.

 
 
Reklama