Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výstava fotovoltaiky

Zveme vás na ukázku fotovoltaických panelů a technologií do našeho Centra energetického poradenství PRE, která probíhá od 1.7. do 26.9.2013.

Uvidíte fotovoltaické panely, které používá PREměření, a. s., při instalacích a obdržíte informace o výstavbě a servisu fotovoltaiky na klíč.

Neváhejte, dotace „Zelený bonus“ na 20 let jen v případě výstavby do konce roku 2013!

Sluneční energie je zdarma a i v našich podmínkách ji lze dobře využít. Důležité je najít vhodné místo pro umístění fotovoltaických panelů. Nejlépe se dá využít sedlová střecha, která je namířena na jih, případně má malý odklon na jihozápad nebo jihovýchod, se sklonem mezi 30-50°. V České republice jsou nejvhodnější podmínky pro výstavbu FVE elektrárny na jižní Moravě.




Nejčastěji je využíván systém, kdy fotovoltaika napájí přednostně domácí spotřebiče. Není-li v domě odběr, jsou přebytky prodávány do sítě. Tyto systémy se obejdou bez poměrně nákladných akumulátorů. Naopak vždy potřebují střídač, který přemění stejnosměrný proud na střídavý, na který jsou spotřebiče v domácnosti konstruovány.

Specialisté z Centra energetického poradenství PRE věnují problematice obnovitelných zdrojů energie zvýšenou pozornost a sledují nejnovější trendy v této oblasti.

Přijďte se k nám zdarma poradit nejenom o fotovoltaickém systému.


A-Z energetické služby na klíč od PRE
logo A-Z energetické služby na klíč od PRE

Společnost PREenergo, a. s., a je dceřinou společnosti Pražská energetika, a. s., a patří do Skupiny PRE. PREenergo zajišťuje kompletní energetické služby spojené s dodávkou elektřiny a plynu včetně jejich financování. Nabídka je určena pro byty, rodinné ...