Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V každém rodinném domě můžete šetřit s fotovoltaikou

Energie ze solárních panelů je dnes opravdu snadno dostupná. Málokdo ale ví, že si vyrobenou energii může ukládat, takže třeba v zimě šetří na elektřině díky solární energii z letního období. Jak to všechno funguje, jsme se zeptali produktového manažera ze společnosti Yello. Tento dodavatel energie působí na českém trhu od roku 2012 a nabízí řešení domácí fotovoltaiky se službou Férová baterie.


© Fotolia.com

1. Jak byste ve zkratce popsal největší výhodu Férové baterie?

Svit slunce ještě neumíme ovládat, tzn. že je naprosto normální, že když slunce svítí hodně, tak vyrobíme více elektřiny, než dokážeme spotřebovat. Běžně tuhle elektřinu zdarma vrátíte zpět do elektrické sítě a s Férovou baterií vám umíme, zjednodušeně řečeno, schovat elektřinu na horší časy.

3. Zahrnuje Férová baterie instalaci solárního panelu?

Férová baterie od Yello je služba, kterou poskytujeme v souvislosti s odběrem elektřiny od Yello a zároveň s novou realizací fotovoltaické elektrárny od našeho smluvního partnera.

2. Komu přesně je Férová baterie určena?

Typickým uživatelem je rodina v rodinném domě, která chce mít vlastní zdroj čisté elektřiny ze slunce a nechce plýtvat elektřinou, kterou vyrobí navíc. Přitom má pořád po ruce dodávku elektřiny bez starostí (odběr elektřiny). Férová baterie může posloužit v projektech s fyzickými bateriemi i bez nich.

3. Jak člověk pozná, kolik energie navíc vyrobil?

Naši zákazníci dostanou každý měsíc přehled, kde uvidí, kolik vyrobili navíc elektřiny a kolik schované elektřiny spotřebovali.

4. Kdekdo dnes slyšel o dotacích na fotovoltaiku. Mohou je využít i vaši zákazníci?

Ano, mohou, nicméně aktuální dotační programy se řeší při konkrétním projektu a primárně podporují instalace s fyzickými bateriemi.

5. Co všechno obnáší instalace zařízení spojená se službou Férová baterie?

Přijedeme, zařídíme instalaci na střechu, do domu, rozvod atd. Pokud chcete postavit novou fotovoltaickou elektrárnu s naším partnerem, odebírat elektřinu od Yello a schovávat nadbytečnou elektřinu, pak je pro vás určena Férová baterie.

6. Proč by si měl zájemce o fotovoltaiku vybrat zrovna Férovou baterii, a ne konkurenční řešení?

Disponujeme nejtransparentnějším řešením na trhu a máme přes 50 tisíc spokojených zákazníků, zkušenosti německé Yello a zázemí společnosti PRE. I díky tomu jsme schopni bezpečně nabízet službu Férová baterie.

7. Co potřebuje zájemce o Férovou baterii zařídit, než vás kontaktuje?

Vůbec nic, stačí nám zavolat a my se o všechno postaráme.
www.yello.cz/ferovabaterie


Yello
logo Yello

Yello nabízí elektřinu a plyn domácnostem a malým podnikatelům na území České republiky. Yello sází na jednoduchost. Čitelné obchodní podmínky bez chytáků bereme jako samozřejmost. Každý zákazník může spravovat svůj účet on-line pomocí portálu Moje Yello. ...