Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektroinstalační novinky od NOARK ochrání FVE

Zájem zákazníků o fotovoltaické elektrárny (FVE) v ČR neustává. FVE řešení přitom nezahrnují jen solární panely nebo bateriová úložiště, ale také bezpečné a kvalitní části elektroinstalace.

Loni se počet instalací FVE v ČR vyšplhal na 84 000 a zájem neslábne - jen za první čtvrtletí 2023 bylo instalováno více než 17 500 elektráren.

„Většímu počtu plánovaných instalací odpovídá i zvýšený zájem o kvalitní komponenty FVE, které mají vliv na bezpečnost provozu,“ uvádí Michal Růžička, produktový manažer NOARK Electric. „Nabízíme produkty, které chrání FV systémy před nadproudy, zkraty, přepětími, nesymetrickým zatížením apod."

Novinky pro FVE od NOARK Electric:

Otočný odpojovač Ex9IR50

Elektrické bezpečnostní zařízení pro FV systémy, které umožňuje rychlé odpojení solárních panelů pro účely údržby, instalace nebo oprav. Je zařazen v kategorii využití DC-PV2, a je tak vhodný pro připojování FV okruhů, v nichž mohou převládat výrazné nadproudy a kde proud může být obousměrný. Například při zapojení několika řetězců zapojených paralelně ke stejnému měniči nebo k více řetězců s baterií. Jmenovitý proud je 50 A pro 1100 V DC a 26 A pro 1 500 V.

Skupinové spínače a přepínače Ex9BT3G

Jsou vhodné převážně pro spínání pomocných, ovládacích, měřicích a dalších obvodů. Soulad s normou ČSN EN 60947-3 garantuje funkčnost a spolehlivost pro nejrůznější aplikace. Kategorie použití AC-22A umožňuje spínání pod zatížením. Produkty jsou dostupné ve variantách s přepínacími kontakty (CO) od jednopólové do čtyřpólové verze. Kontaktní forma (I-O-II) umožňuje ruční přepínání zátěže z jednoho elektrického zdroje na druhý bez rizika zkratu.

Více informací


 
 
Reklama