Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová (dotovaná) EV nabíječka NOARK Ex9EVD3

NOARK Electric uvedl na trh novou EV nabíjecí stanici Ex9EVD3, na kterou se vztahuje dotace NZÚ. Novinka představuje pohodlné, bezpečné a rychlé řešení pro dobíjení elektromobilů v domácím prostředí.

Nabíjecí stanice NOARK Ex9EVD3 je nástěnná a určená pro nabíjení elektromobilů v domácích podmínkách, například v garáži. Již v základu obsahuje interní proudový chránič typu B, který je nutnou součástí EV nabíjecích stanic a je schopen detekovat únik DC, AC a pulzujícího proudu při vysoké frekvenci.

NOARK Ex9EVD3 s nabíjecím proudem až 32 A v třífázovém zapojení je zákazníkům k dispozici jak ve verzi s integrovaným nabíjecím kabelem s koncovkou typu T2 (verze T2C 16A a T2C 32A), tak se zástrčkou T2 na přední straně (verze T2S 16A a T2S 32A), u které není kabel součástí balení. „Volitelnou součástí je modul dynamického vyvážení zátěže (DLB), který zamezuje překročení maximálního povoleného proudu hlavního jističe při současném provozu nabíjecí stanice pro elektromobily s dalšími spotřebiči v budově,“ uvádí Michal Růžička, produktový manažer společnosti NOARK Electric.

Nastavení nabíjecího proudu v 5 různých úrovních volí uživatelé manuálně pomocí tlačítka, nebo je přiřazeno automaticky v případě použití DLB modulu. Maximální nabíjecí výkon může dosáhnout 11 kW u 16A variant nabíječek a až 22,1 kW v případě 32A verzí.

Dobrou zprávou pro zájemce o nabíječku je, že mohou využít nové vlny programu Nová zelená úsporám - která startuje v září - a získat na Ex9EVD3 dotaci. Konkrétně 15 000 Kč v případě instalace nabíječky v rodinném domě, 25 000 Kč na 1 nabíjecí bod v bytových domech a maximálně 35 000 Kč na nabíjecí bod v bytových domech pro žadatele z řad veřejné správy či obcí.

Více informací


 
 
Reklama