Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fotovoltaika na střechu firmy a Národní plán obnovy

Firmy mohou na pořízení fotovoltaické elektrárny získat dotace v rámci programu Modernizačního fondu, Národního plánu obnovy a OP-TAK. Jaké podmínky musíte splňovat, abyste dotaci získali?

Fotovoltaické elektrárny (FVE) jsou pro firmy řešením, jak si dlouhodobě snížit výdaje za energie. V dnešní turbulentní době tak FVE pro firmy představují jednoznačnou výhodu. Solidsun zajišťuje při pořízení fotovoltaické elektrárny kompletní servis od A do Z.

Jaké dotační programy můžete využít?
Národní plán obnovy (NPO) - plán reforem a investic pro oživení a odolnost České republiky, který má za cíl vyvést ČR z ekonomické krize vyvolané pandemií Covid-19. Zároveň je jeho cílem dosáhnout zelené digitální transformace.

Součástí NPO je také dotační výzva „Přechod na čistší zdroje energie“. Díky tomuto kroku lze získat dotaci až 35 % ze způsobilých výdajů na výstavbu fotovoltaické elektrárny do výkonu 1 MWp a až 50 % na instalaci bateriového systému.

OP-TAK
Operační program Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (2021-2027) plynule navazuje na Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (2014-2020). Aktuálně se očekává jeho spuštění.

Modernizační fond - RES+ Nové obnovitelné zdroje v energetice
Podpora na kompletní výstavbu fotovoltaických elektráren do 1 MWp i nad 1 MWp. Zažádat o tuto dotaci mohou však jen firmy, které již podaly předběžnou žádost. V případě, že jste předběžnou žádost nepodali, musíte vyčkat na další kolo. O dotaci mohou žádat stávající i budoucí držitelé licence pro podnikání v energetických odvětvích (výroba elektřiny) a společenství pro obnovitelné zdroje.

 

Více informací


SolidSun
logo SolidSun

Jsme skupina Solidsun - poskytujeme komplexní řešení v oblasti fotovoltaických elektráren. A to jak pro rodinné domy, tak firmy. Navrhujeme a realizujeme FVE, stavíme FV parky v ČR i EU, zajistíme výhodný výkup přebytků energie z FVE. O klienta se staráme ...

 
 
Reklama