Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nebojte se montáže fotovoltaiky během zimy

Moderní řešení v podobě fotovoltaických panelů se na střechách rodinných domů objevuje více než dříve. České rodiny již vědí, že jim systém přinese nezávislost, svobodu, udržitelnost a úsporu.

Solární panely jsou vlivem technologického pokroku účinnější. Díky tomu na stejné ploše střechy získáte více energie. V současné době můžete zakoupit panely o výkonu až 400-455 Wp (v nedávné době bývalo jen 210 Wp). 

Ceny energií každoročně stoupají

Zdražování cen elektřiny i plynu je problém, o kterém nejspíše slýcháte na každém kroku. Odborníci predikují, že půjde o zdražení elektřiny v desítkách procent, u plynu dokonce až o 100 %. S vlastní elektrárnou již nebudete muset hlídat, o kolik si připlatíte, nebo hledat jiného dodavatele energií, jenž s vámi nakonec neuzavře fixační smlouvu (což se nyní bohužel stává).

Instalace v zimě

Fotovoltaiku je možné montovat i během zimních měsíců. Kontaktujte Woltair experta a získejte individuální návrh pro váš objekt. Od října 2021 navíc běží nová verze programu Nová zelená úsporám, se kterou můžete na novou elektrárnu získat až 205 000 Kč. 

Akumulace energie

Pokud chcete zužitkovat všechnu vyrobenou energii, doporučujeme ji akumulovat. Díky tomu nespotřebovanou energii uložíte na pozdější použití. Pomůže vám k tomu zásobník pro ohřev vody, nebo virtuální baterie.

Návratnost fotovoltaiky 

Návratnost střešních elektráren nebývá tak převratná - běžně 7-10 let. Ovlivní ji vaše spotřeba, výkon elektrárny (velikost elektrárny) i zvolená akumulace. 

Příklad návratnosti fotovoltaiky

Cena: 160 000 Kč

Výkon: 5,4 kWp

Baterie: 7,1 kWh

Roční úspora nyní: 15-25 000 Kč

Roční úspora za 10 let: 22-35 000 Kč

Návratnost při stávajících cenách energie: 7-10 let

Kalkulačka fotovoltaiky

 
 
Reklama