Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyberte vítěze ekologické soutěže E.ON Energy Globe

Dnes odstartovalo hlasování o vítězích ekologické soutěže E.ON Energy Globe. V Praze bylo slavnostně představeno 10 finálových projektů v pěti kategoriích. O tom, kdo vyhraje, bude prostřednictvím online hlasování rozhodovat veřejnost a hlasující mohou vyhrát třeba rodinný let balonem nebo dvouměsíční zápůjčku Škody Citigo iV.

Počet přihlášených eko-projektů pokořil opět hranici 300, za dvanáct let fungování soutěže už Češi nominovali téměř tři tisíce projektů. „Vyhlášením vítěze ale naše spolupráce s nimi nekončí. Nadále je sledujeme a podporujeme. Osobně mě velmi potěšilo, jak třeba loňský vítěz Nesnězeno zareagoval na situaci v době koronakrize a společně jsme dodávali jídlo zdarma do nemocnic, hasičům i záchranářům. Zároveň jejich aplikace na záchranu nesnězeného jídla z restaurací umožňovala komukoli koupit oběd zdravotníkům nebo seniorům. Letos se přihlásilo 301 projektů, odborná porota vybrala deset finalistů a o vítězi rozhodne veřejnost. Sám jsem zvědavý, kdo se tím dvanáctým vítězem stane,“ dodává Martin Záklasník.

V letošním roce se soutěží v pěti hlavních kategoriích Firma, Produkt, Obec, Stavba a Vzdělávání. „Z nich vzejde celkový vítěz soutěže, který se pak bude moci zúčastnit světového finále,“ upozorňuje koordinátorka soutěže Vladimíra Gláserová ze společnosti E.ON. Zcela novou a samostatnou kategorií je Čistý vzduch. „Myslíme si, že kvalita ovzduší je klíčová a chceme dělat vše pro to, aby vzduch v České republice byl čistější. I proto masivně podporujeme čistou mobilitu i fotovoltaiku a energie, kterou pro klienty kupujeme, pochází z celé čtvrtiny z obnovitelných zdrojů. Nová kategorie v soutěži ocení projekty, jež napomáhají právě zlepšení kvality vzduchu,“ dodává Martin Záklasník.

Odborná porota vybírala dva nejlepší počiny zaměřené na úsporu energií a ochranu přírody v každé z hlavních kategorií. Jednomu ze dvou nominovaných projektů mohou nyní lidé poslat svůj hlas. (Přehledný výčet a popis projektů najdete níže v tiskové zprávě). Celkového vítěze soutěže letos vybere stejně jako v loňském roce široká veřejnost. Hlasování potrvá až do konce září tohoto roku.

Vítěze jednotlivých kategorií mohou lidé vybírat na webu soutěže www.energyglobe.cz až do konce září 2020 „Ze všech hlasujících poté vylosujeme několik výherců, kteří získají dvouměsíční zápůjčku Škody Citigo iV od Škoda Auto, rodinný let balonem, ekologické balíčky E.ON Energy Globe, poukázky do Hornbachu a cyklodresy od Buderus,“ doplňuje Vladimíra Gláserová z organizačního týmu soutěže.


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama