Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč je správný čas na pořízení fotovoltaické elektrárny?

V dnešní době, kdy se každým rokem zvyšují ceny za energie, tak je vlastní fotovoltaika doslova vysvobozením od vysokých nákladů na elektřinu a to nejen pro starší generaci.

Pokud máte rodinný dům je zcela jasné, že o své sídlo chcete pečovat a zvelebovat jej. Mohou to být vnitřní či vnější rekonstrukce, bazén, sauna nebo fotovoltaické panely na střeše. A právě majitelé, kteří přemýšlejí o pořízení fotovoltaické elektrárny, by si měli přečíst tento krátký článek a popřemýšlet nad solární elektrárnou jako nad chytrou investicí do budoucna.

Zájem o solární elektrárny je každým rokem vyšší a není se čemu divit. Díky tomuto zařízení můžete topit, ohřívat užitkovou vodu nebo využívat domácí spotřebiče za pomoci energie ze slunce.

Návratnost elektrárny se odvíjí od její velikosti a výše dotace. Nejmenší FVE s ukládáním přebytků do vody, ale s čerpáním maximální dotace, má návratnost 6 let. S každým dalším navýšením výkonu se návratnost snižuje.

V brzké době se fotovoltaické elektrárny stanou součástí rodinný domů trvale jako se tak stalo i se zateplením. Na ekologii se klade neustále větší důraz a bude zcela běžné mít na střeše rodinného domu fotovoltaické panely stejně jako je dnes běžné třídění odpadu, topení tepelných čerpadlem či zachytávání dešťové vody k zalévaní zahrady.

Cena solárních panelů neustále klesá, proto je ideální čas využít toto řešení a založit svou spotřebu na čisté energii.


SolidSun
logo SolidSun

Jsme skupina Solidsun - poskytujeme komplexní řešení v oblasti fotovoltaických elektráren. A to jak pro rodinné domy, tak firmy. Navrhujeme a realizujeme FVE, stavíme FV parky v ČR i EU, zajistíme výhodný výkup přebytků energie z FVE. O klienta se staráme ...

 
 
Reklama