Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dvojka ve výrobě pelet na území ČR změnila majitele

Skupina Pfeifer Holz se sídlem v rakouském Imstu, která v Trhanově provozuje třicetitisícovou peletárnu, na konci května koupila konkurenční pilu s peletárnou v podniku Holzindustrie Chanovice s.r.o.

V Chanovicích se vyrábějí vysoce kvalitní pelety značky Timbory, roční výroba přesahuje 36 tis. tun certifikovaných pelet ENplus A1.

Firma Holzindustrie Chanovice s.r.o. sídlí v obci Chanovice v západních Čechách, přibližně 50 km jižně od Plzně. Do této doby byla součástí koncernu Haas Group se sídlem v Německu. Zaměstnává okolo 350 pracovníků. Areál závodu tvoří pila s kapacitou pořezu 500 tis. m3, hoblovací hala a peletárna. V roce 2013 zde byl uveden do provozu nový energoblok, který tvoří kotelna na biomasu, dodávající teplo a elektřinu do celého závodu.

Holzindustrie Chanovice s.r.o. bude začleněna do koncernu skupiny Pfeifer Gruppe, ale i nadále bude pracovat samostatně pod vedením současného managementu. Výroba pelet s certifikací ENplus, jakožto i další výrobní činnosti budou zachovány a nadále rozvíjeny.

 
 
Reklama