Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aktuality kolem biomasy

Aktuální dění v klastru Česká peleta a v oblasti produkce kotlů na biomasu a výroby dřevěných pelet a briket komentuje nový zpravodaj klastru.

Klastr Česká peleta vydal v dubnu 2012 nový zpravodaj. Z obsahu pro Vás vybíráme:

  • Cca 20 % zákazníků, kteří si kupovali v posledních 10 letech kotle na uhlí, v nich dnes pro čistotu spalují dřevní pelety, řekl v rozhovoru Marek Řebíček, ředitel firmy CDP, která patří k významným členům klastru Česká peleta.

  • Klastr Česká peleta měl na výstavě Moderní vytápění největší výstavní plochu, kde měli návštěvníci možnost se seznámit s celým procesem od výběru kotle a jeho servisu až k distribuci paliva.

  • Automatické kotle na pelety dnes přestavují moderní způsob vytápění rodinných domů a jiných objektů.Speciální automatické kotle na pelety ATMOS jsou konstruovány k dosažení vysoké účinnosti 85 až 92 % a ekologicky šetrného spalování a je možné zvolit varianty pro pelety, kusové dřevo i zplynování dřeva a to jednotlivě i v kombinacích.

Výroba pelet


Vývoj cen biopaliv pro domácnosti


Přehled vývoje trhu s kotli na biopaliva


ČTETĚ NA TZB-INFO ROVNĚŽ:

Pro porovnání s jinými zdroji například Přehled trhu kotlů a Přehled trhu krbů a krbových kamen
Česká peleta, z.s.p.o.
logo Česká peleta, z.s.p.o.

Národní asociace Klastr Česká peleta zastupuje na českém a slovenském trhu stovku firem. Jsou jimi výrobci a prodejci kotlů a kamen na dřevo a dřevní pelety, výrobci a distributoři pelet, briket, dřeva a štěpky. Je poskytovatelem mezinárodní certifikace ...

 
 
Reklama