Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaký je stav a co je nového v oblasti vědy, výzkumu a inovací z pohledu OZE?

Na otázku se Vám dostane odpovědi od 25. do 27. dubna 2012. V těchto dnech se v Koutech nad Desnou uskuteční tradiční 3. ročník konference OZE2012. Konference OZE2012 se zaměřuje na obnovitelné zdroje energie z pohledu vědy, výzkumu a inovací. Program je opět velmi zajímavý!

Konference bude zahájena ve středu ve 13 hod.
První příspěvek přednese Ing. Zima (Skanska a.s.) na téma energeticky soběstačná obec ve vztahu energetické koncepci ČR.
Tentýž den si posluchači poslechnou přednášky k problematice baterií, potenciálu vodíku aj.
První den uzavře přednáška na téma „Interaktivní mapa potenciálu OZE v ČR“.
Večer, ke sklence dobrého vína, je pro účastníky připraveno žhavé téma „Hodnocení ekoinovací“.

Druhý den konference, čtvrtek, zahájí konference tématem „Mezi námi tokamaky“. Jaderná fúze si našla své místo v programu konference již minulý ročník a je nutno konstatovat, že přednáška patřila mezi nejnavštěvovanější! Do programu jsme nemohli nezahrnout přednášku na téma „Obnovitelné zdroje energie v judikatuře Nejvyššího správního soudu„.

Na pátek je tradičně připravena exkurze. Tentokrát jsme pro posluchače připravili exkurzi do bioplynové stanice v Šumperku, která využívá suchou technologii anaerobní digesce. Rovněž bude možné při dostatečném počtu zájemců opět navštívit nedalekou přečerpávací elektrárnu Dlouhé stráně.

Přehled dalších neméně zajímavých přednášek:

  • Matematické modelování ukládání CO2 do podzemí
  • Kogenerová výroba elektrické energie a tepla zplyňováním biomasy
  • Stimulace horninového masivu pro vytvoření puklinového rezervoáru pro jímání geotermální energie systémem hot-dry-rock
  • Předpověď počasí pro fotovoltaické zdroje
  • Výsledky Studie připravenosti na energeticky efektivní budovy

Celý program konference.
Přihlášku účasti je možné zaslat nejpozději do 10. dubna 2012! Stále je možné zařadit nový příspěvek (prihlaska příspěvek OZE2012 ).

V rámci konference OZE2012 a Sympozia Odpadové fórum 2012 proběhne tzv. Kooperační setkání (technologická burza). Mezinárodní setkání organizuje Technologické centrum AV ČR v rámci projektu Enterprice Europe Network. Podtitul akce je Společný prostor pro akademickou a firemní sféru.

Připomínáme, že součástí konference je také Kurz - "Legislativa ŽP 2012"

Mediálními partnery konference OZE2012 jsou:
www.tretiruka.cz, Alternativní energie, www.biom.cz, TZB-info, Odpadové fórum, www.nazeleno.cz, www.cenyenergie.cz a www.mojeenergie.cz.

Partneři akce jsou společnosti Skanska a.s. a LUKENEDER, Biogas & Tierhigiene.

Archiv prvního a druhého ročníku: II. ročník, I. ročník

Těšíme se na Vás od 25. do 27. dubna 2012 v Koutech nad Desnou v Jeseníkách. Další informace získáte na www.oze2012.cz nebo info@oze2012.cz.

Prihlaska ucasti OZE2012

Ing. Jiří Študent ml., CEMC


 
 
Reklama