Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přední český producent fotovoltaické energie Solar Global založil obchodníka s elektřinou

Jeden z největších tuzemských výrobců energie ze slunce, skupina Solar Global, a.s. se rozhodla založit vlastního obchodníka s elektřinou. Pod společností Solar Global Energy řídí obchod s elektřinou významný český manažer v energetice Jan Fousek.

Společnost Solar Global Energy je součástí jednoho z předních českých fotovoltaických producentů, skupiny Solar Global, která v současnosti začíná obchodovat vlastní produkci. Nejdříve na velkoobchodních trzích, později hodlá nabízet zelenou elektřinu nabízet i na maloobchodním trhu. Důvodem k založení vlastního obchodu je velikost stávajícího portfolia vlastních elektráren a množství zdrojů, které skupina servisuje skrze svoji společnost Solar Global Service, a.s. Skupina rovněž v minulosti připojila stovky solárních střešních systémů domácnostem a firmám a plánuje další investice do obnovitelných zdrojů energie i celé řady dalších projektů se zaměřením na zelenou energii.

Cílem Solar Global Energy je obchodovat zelenou elektřinu z vlastních solárních elektráren, ale i dalších obnovitelných zdrojů energie, na velkoobchodních a maloobchodních trzích za lepších podmínek, než je prodej veškeré produkce jednomu odběrateli. Finální metou je pro nás vytvoření komerční virtuální elektrárny,“ říká Jan Fousek, který obchod s elektřinou v Solar Global Energy vede.

Jan Fousek se k firmě připojil letos v dubnu. „Skupina Solar Global se za dobu fungování stala významným hráčem na trhu. Pro její další rozvoj a při založení obchodníka s elektřinou považujeme za důležité, aby ji vedl zkušený manažer, který je profesně úspěšně spojen s obchodováním energií,“ uvádí Vítězslav Skopal, zakladatel skupiny Solar Global.

 
 
Reklama