Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na Floře nyní ohřívá vodu slunce

Tlak na snižování provozních nákladů je všeobecný, tedy alespoň tam, kde je rozumný vlastník.

Když analýza nákladů obchodního centra Atrium Flora prokázala nevyužitý potenciál v oblasti ohřevu teplé vody, byl jen krok k instalaci solárního termického systému. Jako nejvhodnější variantou se ukázaly kolektory Logasol.

Obchodní centrum Atrium Flora nabízí svým návštěvníkům na ploše 20.000 m2 čtyři patra služeb, značkových obchodů, módy a zábavy. Snahou provozovatele centra je snižovat provozní náklady. Logickým krokem u tohoto typu objektu s velkou celoroční spotřebou teplé vody je osazení solárního termického systému a doplnění tak stávajícího systému ohřevu teplé vody kaskádou plynových kotlů. Na ploché střeše nákupního centra je umístěno ve čtyřech řadách celkem 28 deskových solárních kolektorů Logasol SKN4.0-s. Ty jsou napojeny přes deskový výměník do stávajícího zásobníku teplé vody. Solární systém je řízen vyspělým regulátorem Logamatic SC40.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama