Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nečekejte s diagnostikou PID znovu na jaro. Zkontrolujte si panely ještě před sezonou

S pomocí vhodné metody měření a unikátního know-how dokážeme spolehlivě odhalit panely zasažené degradací PID (Potential Induced Degradation) i v zimně. Připravte včas vaši elektrárnu na sezonu 2016.

Zatímco pro standardní termovizní diagnostiku a další způsoby měření výkonových parametrů fotovoltaických panelů je potřeba slunečné počasí s dostatečně vysokým osvitem, degradaci PID umíme spolehlivě odhalit a spočítat způsobené ztráty i v zamračených zimních měsících.
Pro měření používáme metodu tzv. tmavé U/I charakteristiky, což je metoda rychlá, nezávislá na míře osvitu a velmi dobře reprodukovatelná. Měření lze provádět dokonce i v noci, protože se provádí při zakrytí FV panelů. Jediným omezením je nadměrná vlhkost (déšť, sníh atd.). Reprodukvatelnost měření ovlivňuje pouze teplota, jejíž odchylky lze ale velmi dobře eliminovat tím, že se vždy měří i referenční panely.
Měření tmavou U/I charakteristikou je možné použít pro diagnostiku PID i na větších FVE. Měření probíhá na vytipovaných strinzích v různých částech elektrárny a kvalifikovaný odhad rozsahu PID a ztráty výkonu jeho vlivem je pak vypočítán zprůměrováním naměřených výsledků.

Neodkládejte kontrolu PID na své elektrárně zase až na příští jaro. Včasným odhalením degradace PID a regenerací panelů v případě potřeby umožníte vaší FVE využít svůj plný výrobní potenciál hned od začátku další sezony.


EICERO s.r.o.
logo EICERO s.r.o.

Specializujeme se na výstavbu ostrovních FVE, microgrid, e-nabíjecí stanice a řízení spotřeby. Provádíme komplexní servis fotovoltaických elektráren a eliminaci jevu PID. Našim cílem je produkce zelené elektřiny, maximalizace produkce z FVE, dlouhodobá ...

 
 
Reklama