Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úspora pohonných hmot a minimalizace nákladů na elektrickou energii

Společnost Fronius nově nabízí řešení pro aplikace, ve kterých se jako zdroj energie používá motorová nafta. Toto řešení se jmenuje PV-Genset.

Jedná se o kombinaci dieselových generátorů s fotovoltaickou technologií, jejímž výsledkem je úspora pohonných hmot a minimalizace nákladů a zároveň je zajištěno napájení. Za úspěchem tohoto řešení stojí jednotka Fronius PV-System Controller, která řídí celý systém a zajišťuje spolehlivé výnosy a maximální úsporu nafty.

V mnoha odlehlých regionech a v oblastech s nejistými nebo příliš drahými dodávkami elektrické energie se velmi rozšířily sítě provozované s dieselovými generátory. Náklady na jejich provoz závisí na zemi, přepravní vzdálenosti a světových cenách ropy.

Fotovoltaika podporuje a zajišťuje nový trend. Technické, ekologické a ekonomické výhody řešení PV-Genset se odrážejí ve stále větší poptávce. „Společnost Fronius si uvědomila potřebu vhodné alternativy k drahé energii z nafty a řešením PV-Genset nabízí možnost, jak ušetřit pohonné hmoty a minimalizovat náklady na elektrickou energii. Kromě toho poskytujeme podporu již při plánování těchto systémů,“ vysvětluje Martin Hackl z vedení divize Solar Energy, Fronius International GmbH.


Klíčová data řešení Fronius PV-Genset hovoří sama za sebe: Systém se odepíše již v šestém roce.

FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama