Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Žijte úsporně díky sluneční energii


Slunce pro naši planetu představuje nenahraditelný zdroj života a energie, který je nám k dispozici naprosto zdarma. Zatímco využitím jiných přírodních zdrojů zatěžujeme jak přírodu, tak vlastní peněženku, sluneční energii je možné plně využívat bez omezení. Nejjednoduším způsobem je instalace solárních kolektorů, které přeměňují sluneční záření v teplo a umožňují tím ohřev pitné vody i podporu vytápění. Se solárními sestavami Wolf dosáhnete maximálních úspor.

Sluneční energie představuje ekologickou a z dlouhodobého hlediska také velmi levnou variantu získávání tepla, které může být za pomoci slunečních kolektorů využíváno k ohřevu pitné vody nebo přitápění. Na základě požadavků na vytápění domácnosti je pouze nutné zvolit vhodný kolektor a s tím spojené prvky topné soustavy, které dohromady vytváří ucelený solární systém. Nainstalováním solární soustavy je možné ušetřit až 65 % nákladů na ohřev pitné vody. Na trhu existuje více typů solárních kolektorů, v zásadě je však možné dělit na ploché a vakuové. Ploché se používají zejména na ohřev pitné vody a mají nejlepší účinnost v období teplejších slunečných dní. Vakuové mají oproti plochým vyšší solární zisk hlavně v chladnějším období a lze je využít na celoroční ohřev vody, podporu vytápění i solární chlazení.

Známá německá značka vytápěcí techniky Wolf v současné době nabízí ucelené solární sestavy TopSon F3-1 a CFK-1, které komplexně řeší problematiku ohřevu vody s využitím solárních kolektorů. Ploché kolektory TopSon disponují bezpečnostním matným sklem, které spolehlivě vydrží zatížení až 120 kg. Dokáží tak odolat například nepříznivým povětrnostním podmínkám nebo krupobití a lze je namontovat jak na střechu břidlicovou, šindelovou, tak i plechovou. Kombinovaná solární sestava CFK-1 obsahuje jednak ploché kolektory CFK a dále také závěsný kondenzační kotel CGB 20. Součástí je i solární zásobníkový ohřívač vody SEM-2-300 a ekvimetrická regulace BM s vnějším snímačem a držákem na stěnu. Zásobníkový ohřívač vody má optimalizovaný poměr průměr/výška a vyznačuje se krátkou dobou ohřevu i snadnou údržbou.

Díky solárním soustavám značky Wolf lze ušetřit až 65 % nákladů na ohřev pitné vody a 20 % na samotné vytápění. Systém je navíc koncipován pro počasí v mírném podnebném pásu a sníh ani mráz proto jeho výkon nijak neovlivňují.

Více informací naleznete na www.wolfcr.cz






Wolf Česká republika s.r.o.
logo Wolf Česká republika s.r.o.

Společnost Wolf Česká republika s.r.o působí na českém trhu více než 25 let a má za sebou množství referencí. Její dlouholeté působení je zárukou odbornosti. Své partnery (MF, PR) podporuje při projektování, optimalizaci návrhu, při realizaci, uvedení do ...