Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Solární program HPI-CZ pro instalaci solárních systémů na šikmé i ploché střechy

Odvětrávací tašky jsou častou variantou pro průchod hadic skrz střešní krytinu. Z dlouhodobého hlediska je však ohrožena životnost střechy. Venduct® hadicový prostup byl navržen pro prostup hadic s průměrem 10 až 70 mm.

Tak jako vše, i instalace solárních systémů by měla pro svou bezproblémovou funkci a dlouhou životnost splňovat nejrůznější požadavky na ukotvení a průchod střešním pláštěm. Společnost HPI - CZ proto pro nadcházející sezónu připravila ucelený program SOLAR- LINE, který nabízí profesionální řešení pro instalaci solárních systémů na šikmé i ploché střechy.

Odvětrávací tašky jsou častou variantou pro průchod hadic skrz střešní krytinu. Bohužel se jedná o nesystémové zpracování, kdy tyto tašky neplní svou primární funkci pro zajištění odvětrávání podstřešního prostoru a z dlouhodobého hlediska je ohrožena celková životnost střechy.

Venduct® hadicový prostup byl navržen pro prostup hadic s průměrem od 10 do 70 mm. Těsnění z EPDM umožňuje snadné přizpůsobení požadovanému průměru a současně zajišťuje dokonalou ochranu před případným zatékáním. V kombinaci s širokou nabídkou prostupových tašek se jedná o řešení pro všechny běžně používané typy střešních krytin.

Problematiku rozvodů elektrických kabelů střešním pláštěm a následné vyústění v nadstřešní části řeší Venduct® kabelový adaptér. Tato novinka v našem portfoliu umožňuje bezpečný rozvod kabelů s průměrem od 4 do 8 mm a současně nabízí možnost napojení až 16-ti kabelů. Speciální těsnící vložka zaručuje odolnost vůči dešti a klimatickým vlivům. Své využití může nalézt nejenom ve spojení s fotovoltaickými panely, ale také s dalšími elektro prvky umístěnými na střeše, jako jsou např. anténní kabely, bezpečnostní kamery, dekorativní osvětlení, pohybová čidla, atd


SOLAR-LINE - ukázky použití - Solární program HPI-CZ
 
 
Reklama