Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konference Solární energie v ČR

Konference Solární energie v ČR se koná již 16. – 17. března 2011 v Praze. Kdy bude ukončen současný stop stav vydávání smluv o připojení do přenosové soustavy pro tyto projekty? Co přinese plánovaná změna zákona o obnovitelných zdrojích? Jakým směrem se fotovoltaika bude ubírat?

Solární energie je nejvyužívanějším obnovitelným zdrojem energie u nás. Má stále náskok před využíváním biomasy či větrné energie. V posledních letech rostly solární elektrárny jako houby po dešti a pro investory bylo velmi výhodné směřovat finanční prostředky do jejich výstavby. Situace se však v posledních měsících obrátila k horšímu a vlastnictví solární elektrárny se stává noční můrou.

Tzv. velká fotovoltaika je na ústupu a do popředí se dostávají malé střešní projekty do 30 kWp a to především na střechách v majetku veřejného sektoru. Úspora 20 - 30 % ročně, zvyšující se ceny energií a snižující se ceny technologií a tím rychlejší návratnost je jistě lákavá … Vše by mohlo vypadat idylicky a jednoduše, ale i malé projekty mají svůj háček.

Kdy bude ukončen současný stop stav vydávání smluv o připojení do přenosové soustavy pro tyto projekty? Co přinese plánovaná změna zákona o obnovitelných zdrojích? Jakým směrem se fotovoltaika bude ubírat? Jak splní ČR závazek podílu výroby energie z obnovitelných zdrojů ve výši 13% do roku 2020? To a mnohem více se bude probírat na konferenci Solární energie v ČR, 16. – 17. března 2011, Praha. Na druhý den konference je připravena odborná exkurze do pražské ZOO, která je vybavena střešním fotovoltaickým systémem.

Na konferenci se se svými příspěvky představí:

  • Rut Bízková, náměstkyně ministra, Ministerstvo životního prostředí ČR
  • Václav Zemek, poslanec, PS PČR a stínový ministr životního prostředí, ČSSD
  • Pavel Gebauer, vedoucí Oddělení podpory obnovitelných zdrojů energie, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR
  • Jan Horník, senátor, Senát PČR, starosta Božího daru
  • Pavel Doucha, Advokátní kancelář Šikola a partneři
  • Rostislav Krejcar, vedoucí Oddělení regulace zdrojů a sítí odboru elektroenergetiky, Energetický regulační úřad
  • Jan Kanta, ředitel pro legislativu a trhy, ČEZ, a.s
  • Jaromír Brychta, místostarosta Žďár nad Szavou, člen energetické komise Svazu měst a obcí ČR
  • Pavel Drahoš, Country Manager Eastern Europe, Solyndra GmbH
  • Jakub Halamíček, Area Manager, IBC SOLAR AG
a zástupci České průmyslové fotovoltaické asociace (CZEPHO)

Podrobnosti ke konferenci

B. I. D. services s.r.o. (BIDs) se jako jedna z mála společností na českém trhu zaměřuje na pořádání výhradně expertních konferencí a odborných seminářů. Konference otevírají prostor k výměně informací a diskusi na nejvyšší úrovni mezi zástupci vybraných odvětví, státních organizací a soukromého sektoru. Velkou část portfolia tvoří mezinárodní konference, jichž se účastní význační odborníci a vlivné osobnosti z celého světa.
 
 
Reklama