Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chytrá domácí elektrárna – na míru zákazníkovi a připravená na budoucnost

Fotovoltaická elektrárna na střeše rodinného domu nebo firmy přináší úsporu a čistou elektřinu. Kolik elektrárna ušetří a co všechno umí? O tom jsme hovořili s Vlastimilem Huňkou, ředitelem firmy Czech Energy Team.

Po spuštění videa se přehraje příslušný rozhovor

Czech Energy Team zajišťuje širokou nabídku služeb souvisejících s fotovoltaikou. Jejich hlavním produktem je chytrá domácí elektrárna.

„Chytrá“ znamená, že je nejen přizpůsobena současným energetickým požadavkům zákazníka, ale že je připravena reagovat i na jejich budoucí vývoj. Pořídí si zákazník tepelné čerpadlo nebo nabíječku elektromobilu? Elektrárna s nimi bude umět pracovat a zároveň je připravena na přidání dalších panelů i baterií. Chytrá domácí elektrárna by měla zákazníkovi sloužit 30–40 let nebo ještě déle. Dokud bude ve svém domě bydlet, bude potřebovat elektřinu. Chytrá domácí elektrárna mu přitom ušetří 40–60 % nákladů na elektřinu ročně.

Czech Energy Team si zakládá na zákaznické péči. Kromě toho, že celou domácí elektrárnu zákazníkovi navrhnou, postaví a spustí, vyřídí také revizi, veškeré papírování související s připojením k síti a žádost o dotaci. Po spuštění elektrárny nabízí zákazníkovi servis a poradenství a umožňují rozšíření elektrárny, včetně neobvyklých požadavků.

Chcete solární pergolu nebo carport (solární garážové stání)? Žádný problém. Chcete speciální solární střešní krytinu, solární tašky? Jsou vám k dispozici. A co zábradlí terasy nebo plot z oboustranných fotovoltaických panelů? Stačí říct.

Firma poskytuje i ostrovní elektrárny. Ty mohou být jednak pro chaty a chalupy, a jednak pro lidi, kteří chtějí být úplně nezávislí na síti. Tam je ale potřeba počítat s tím, že fotovoltaika pokryje spotřebu elektřiny jen po část roku a zákazník musí mít záložní zdroj energie. To může být buď větrná elektrárna, nebo klasická elektrocentrála. Czech Energy Team umí zákazníkovi navrhnout všechna tato řešení, ale pak již není řeč o úspoře, ale o tom, že zákazník je zcela nezávislý na síti.

Pro zákazníky s elektromobilem se nabízí čistě solární nabíjení. To znamená, že elektromobil se nabíjí jen, když je přebytek elektřiny z fotovoltaiky, nebere si žádnou elektřinu ze sítě. Majitelé elektromobilů navíc můžou využívat nejen chytrou domácí elektrárnu, ale mohou si nechat postavit i carport.

A co firmy? Pro ně je připravena chytrá firemní elektrárna, která roste spolu s požadavky firem. Je bez baterií, což zrychluje návratnost a zjednodušuje instalaci. A stejně jako domácí elektrárna je připravena se kdykoli rozšířit o další panely nebo služby.

Zajímají vás podrobnosti o chytré domácí elektrárně, nebo bližší čísla k roční úspoře? Přehrajte si celý rozhovor.

 
 
Reklama