Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mezinárodní konference ENERGETIKA A BIOMASA 2010

Dovolujeme si Vás srdečně pozvat na mezinárodní konferenci Energetika a biomasa 2010 konané pod záštitou děkana Fakulty strojní ČVUT v Praze prof. Ing. Františka Hrdličky, CSc., ve dnech 10. - 12. února 2010.

Ve dnech 10. - 11. února 2010 se koná další ročník mezinárodní konference Energetika a Biomasa 2010, pořádaná odborem Tepelných a jaderných energetických zařízení Fakulty strojní ČVUT v Praze, v prostorách FS ČVUT v Praze. Záštitu nad touto konferencí převzal děkan fakulty strojní ČVUT v Praze Prof. Ing. František Hrdlička, DrSc.

Konference se zabývá aspekty využití biomasy jako zdroje energie a je zaměřena zejména na tato témata:

  1. Zdroje biopaliv pro energetické využití - možnosti a potenciál využití různých netradičních druhů biomasy, včetně biomasy odpadní a zbytkové.
  2. Technologie výroby a úpravy biomasy - moderní postupy používané pro dosažení požadovaných parametrů biopaliv, mechanické úpravy, sušení.
  3. Moderní technologie termochemické konverze biopaliv - zaměření na nejnovější poznatky a zkušenosti v technologiích spalování, zplyňování a pyrolýzy biomasy, problematika emisí znečišťujících látek, specifika jednotlivých technologií pro využití odpadní biomasy.
  4. Pokročilé energetické systémy využívající biomasu - specifika klasických postupů výroby elektrické energie pro biomasu, ORC cyklus a přizpůsobení spalovacích zařízení.
  5. Zkušenosti z provozu systémů využívajících biomasu a jejich ekonomika a další

Další informace o konferenci získáte na webových stránkách www.eab2010.eu.

English Synopsis
International conference ENERGETICS AND BIOMASS 2010

We kindly invite you to the international conference Energetics and biomass 2010 held under auspices of the Dean of the Faculty of Mechanical Engineering at CTU in Prague prof. Ing. František Hrdlička, CSc., on 10. - 12. February 2010.

 
 
Reklama