Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Photon Energy expanduje v Australasii, na Novém Zélandu postaví a bude provozovat FV elektrárnu o výkonu 20,8 MWp

Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) (dále jen "Photon Energy Group" nebo "společnost"), oznámila, že podepsala kontrakt na výstavbu (EPC) a následný provoz a údržbu (O&M) solární fotovoltaické (FV) elektrárny o výkonu 20,8 MWp na Novém Zélandu. Projekt vlastní společnosti Aquila Clean Energy APAC a Far North Solar Farm (FNSF).

„Tento projekt představuje pro Photon Energy významný milník, protože se jedná o náš první solární projekt na Novém Zélandu a představuje naši expanzi v tomto regionu. Těší nás, že můžeme spolupracovat se společnostmi Aquila Clean Energy APAC a FNSF na výstavbě jejich prvního solárního projektu na tomto trhu,” řekl Georg Hotar, CEO Photon Energy Group.

Projekt se nachází v Pukenui v distriktu Far North na Novém Zélandu. Bude vybaven vysoce účinnými solárními fixními fotovoltaickými moduly s kombinovanou orientací na sever a východo-západ.

Po dokončení stavebních prací, které již naplno běží, se bude zařízení skládat ze solárních modulů o výkonu 20,8 MWp připojených k síti Top Energy.

Toto je první velký (en utility-scale) projekt Photon Energy Group na Novém Zélandu a bude jedním z prvních developerských projektů Aquila Clean Energy a FSNF. Po dokončení výstavby Photon Energy převezme elektrárnu i do svého O&M (provoz a údržba) portfolia.

O společnosti Photon Energy Group – photonenergy.com


Photon Energy
logo Photon Energy

Projektování, výstavba a servis fotovoltaiky od velkých solárních parků až po komerční a domácí střešní FVE včetně bateriových úložišť. Velkoobchod a e-shop pro fotovoltaiku a akumulaci.

 
 
Reklama