Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Třídíte polystyren nebo řešíte jeho recyklaci?

Když se řekne recyklace, určitě si vybavíte papír, sklo, plast, ... Ale co takhle polystyren?

Většina z nás je již navyklá automaticky třídit základní domácí odpad - papír, sklo, plast, kartony od nápojů, olej či bioodpad, ale co takový polystyren? Ano, ten polystyren, u kterého si nikdo není dostatečně jistý, do jaké popelnice vlastně patří. Pojďme si o možnostech jeho recyklace povědět víc.

Pokud nemáte možnost ve vašem městě polystyren třídit, vhoďte ho do nádoby na plast a nic tím nezkazíte. Pokud však bydlíte poblíž Českého Brodu ve Středočeském kraji nebo v Lipníku nad Bečvou a jeho okolí, máte ještě další možnost. Polystyrenu, kterého byste se rádi zbavili, může být klidně i méně než jen malé množství, například z obalu od nové TV. Ale i pokud se polystyrenu pravidelně zbavujete ve velkém, z provozu či stavby, tak zpozorněte, tento článek je určen právě vám.

Polystyren se pod značkou Isover vyrábí v Českém Brodě a v Lipníku nad Bečvou. V obou závodech se však nejen vyrábí, ale oba závody také zpětně odebírají čistý polystyren k recyklaci. Takovým postupem je možné snížit množství odpadu mířícího na skládky nebo do spaloven. Recyklací rovněž snižujeme spotřebu energií - zemního plynu, ropy, elektrické energie a tím redukujeme naši CO2 stopu. Skupina Saint-Gobain, pod kterou Isover spadá, se rozhodla stát se do roku 2050 CO2 neutrální.

Více informací


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Isover
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Isover

Isover nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 
Reklama