Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Upevnění fotovoltaických panelů na střechách s povlakovými hydroizolacemi

Ploché střechy logistických a výrobních objektů, bytových domů a dalších objektů, jako plochy velkého rozsahu, se přímo nabízejí pro instalaci fotovoltaických elektráren.

Problémem je stabilizace fotovoltaických panelů vůči účinkům větru. Stabilizace přitížením nadměrně zatěžuje konstrukci budovy, mechanické upevnění do nosné konstrukce vytváří tepelné mosty v izolaci střechy a průniky v hydroizolaci jako zdroje netěsností. Celé řešení také prodražuje požadavek na korozní odolnost upevňovacích prvků a také nutnost demontáže částí stávající střechy.

Řešením je upevnění fotovoltaických panelů na plochých střechách s využitím speciálních tyčí EJOBAR upevněných přímo na povlakovou hydroizolaci a zajištěných střešními kotvami. Tyče EJOBAR mají obal z PVC (TPO), uzavřené hliníkové jádro a tvoří stabilní základnu pro instalaci. EJOBAR je řešení bez významného přitížení nosné konstrukce, bez ohrožení těsnosti hydroizolace a bez tepelných mostů.

Montáž nosné konstrukce pro fotovoltaické panely se upevňuje k tyčím EJOBAR pomocí speciálních nerezových samovrtných šroubů.

Jak střešní kotvy, tak šrouby pro upevnění nosné konstrukce mají stanovené mechanické vlastnosti pro navrhování.

Montáž EJOBAR provádějí firmy, které standardně realizují ploché střechy s povlakovými hydroizolacemi a mají zkušenosti se svařováním povlakových hydroizolací a montáží střešních kotev.

Více informací naleznete na www.ejot.cz/ejobar


EJOT CZ, s.r.o.
logo EJOT CZ, s.r.o.

EJOT CZ zajišťuje prodej sortimentu spojovacích prvků pro průmysl a upevňovacích prvků pro stavebnictví. Dále nabízí samovrtné a závitotvorné šrouby, hmoždinky a kotvy, které jsou určeny pro opláštění budov, ploché střechy, zavěšené fasády, kontaktní ...

 
 
Reklama