Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

E.ON spojil síly se společností Sun construct. Společně posilují svou pozici na trhu s fotovoltaikami

Jen za loňský rok společnost E.ON Energie dodala svým klientům několik tisíc fotovoltaických elektráren. A téměř polovinu všech instalací provedla partnerská společnost Sun construct. Ta je osvědčeným a stabilním partnerem, který pokrývá širokou škálu B2C fotovoltaických řešení.

E.ON Energie nově získala 49procentní podíl ve společnosti Sun construct

Obě společnosti spolu aktuálně vztahy ještě prohlubují. E.ON Energie totiž nově získala v Sun constructu 49% podíl. Společnosti věří, že díky užší spolupráci a propojení know how budou moci pro zákazníky poskytovat ještě lepší služby v oblasti fotovoltaických řešení a zaměřit se na nové a atraktivní segmenty trhu.

„Tím, že kupujeme minoritní podíl ve společnosti, nestává se formálně Sun construct součástí skupiny E.ON, rozhodně ale půjde o našeho nového parťáka v oblasti energetických řešení. Pevně doufáme, že s kolegy ze Sun construct vytvoříme ještě pevnější spojenectví, díky kterému se nám ve vzájemné spolupráci podaří posunout kvalitu poskytovaných služeb a tím spokojenost našich zákazníků. Chceme se stát jedničkou na trhu v počtu instalací i ve volbě zákazníka,“ říká k akvizici Claudia Viohl, generální ředitelka skupiny E.ON v České republice.

Podobnou zkušeností si E.ON prošel už v případě akvizice Duko Energie v oblasti tepelné techniky v minulých letech. „Už tehdy se nám potvrdilo, že majetkové propojení s profesionály z daného oboru nás významně posunulo. Jsme tedy rádi, že i v oblasti fotovoltaik můžeme navázat takto úzkou a podobně úspěšnou spolupráci, navíc s opravdu spolehlivým a kvalitním partnerem, jakým Sun construct pro E.ON vždy byl a je,“ doplňuje Ondřej Hájek, vedoucí Zákaznických řešení pro domácnosti ve společnosti E.ON Energie.

Sun construct je společností se silným instalačním a technickým zázemím v mnoha regionech České republiky. Centrála sídlí v Českých Budějovicích, realizační pobočky pak v Českých Budějovicích, Plzni, Praze a Brně. Sun construct už realizovala více než čtyři tisíce instalací fotovoltaických řešení. Zaměřuje se především na B2C segment, fotovoltaiky pro domácnosti, ale má už zkušenosti i se stavbami fotovoltaických elektráren pro firemní zákazníky, bytové domy, obce a státní instituce. V současnosti disponuje více než 80 odborníky a je schopna realizovat více než dvě stě fotovoltaických elektráren měsíčně. Společnost je aktivním členem Solární asociace, která je nejvýznamnějším místním sdružením odborníků v oblasti solární energie, a členem Evropské federace pro obnovitelné energie a SolarPower Europe.

Investiční vstup E.ONu je pro nás logickým vyústěním dlouhodobé spolupráce. Jsme připraveni se aktivně podílet na společné vizi a její následné realizaci. Věříme, že naše odborné znalosti v kombinaci s inovativními řešeními E.ONu nám umožní nabízet nejlepší možné služby a produkty zákazníkům,“ dodávají Jiří Pěsta a Ondřej Pícha z vedení společnosti Sun construct.

Více informací

 
 
Reklama