Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Video: Jak jsem doma zkrotil FVE a SPOT?

Na vlastní kůži poznal výzvy, které do domácností vnáší technologie, a kolik stojí energie, pokud se s ní (ne)zachází rozumně. Příběh z vlastního domu vypráví Pavel Lískovec z Loxone.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Energie, jejich chytré řízení, fotovoltaika, spotové ceny, smart metering, elektromobilita... To všechno jsou témata, kterým se Loxone v posledních měsících intenzivně věnoval a věnuje nadále. Jako přední vývojář softwaru a hardwaru pro inteligentní budovy přišel v této oblasti s novými produkty i aktualizacemi, aby přinesl pokročilejší funkce jako Optimalizátor spotových cen apod.

Takzvaní „Loxonauti“, zaměstnanci Loxone, zpravidla testují možnosti systému ve vlastních domovech. S vervou se do toho pustil i Pavel Lískovec, šéf českobudějovické pobočky Loxone. Má za sebou tříletou cestu budování a optimalizace vlastního domu, aby co nejlépe odpovídal každodenním potřebám a choval se u toho maximálně úsporně. S pomocí inteligentního energetického managementu.

Zkušenosti nyní Lískovec shrnul ve vydatném článku včetně videa. Vypráví, jak přemýšlel při pořizování domácích technologií a vybavování technické místnosti, v čem se poučil, jak se mu daří levně pokrývat špičkovou spotřebu a jak naskočil na vlnu FVE a spotový trh.

Zde jsou některé základní body článku:

  • COP faktor tepelného čerpadla není rozhodující, pokud je řízeno inteligentně a optimalizuje se automaticky.
  • FVE a její návratnost začala dávat smysl až v kombinaci se SPOTem.
  • Akumulační nádrž je nejlevnější baterie.
  • I s levnějším a „hloupým“ tepelným čerpadlem lze dosáhnout skvělých výsledků. Může být dokonce lepší.
  • Na SPOTu mohu spotřebovat více energie a zaplatit za ní méně korun.

Poznejte příběh o efektivních energiích.

Poznat řešení do detailu


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 
Reklama