Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Seznam doporučených střídačů a komponentů EG.D pro fotovoltaické elektrárny

20 typů střídačů různých výrobců je aktuálně na seznamu doporučených zařízení pro instalaci solárních elektráren do distribuční sítě společnosti EG.D, člena skupiny E.ON.

Společnost EG.D testuje ve své laboratoři střídače pro fotovoltaiky. Seznam čítá nyní 20 otestovaných střídačů
Společnost EG.D testuje ve své laboratoři střídače pro fotovoltaiky. Seznam čítá nyní 20 otestovaných střídačů

Solárních elektráren v síti EG.D rekordně přibývá. Jen za loňský rok jich společnost do své sítě připojila přes 27 000. A s tím roste i potřeba, aby všechny prvky splňovaly legislativní podmínky tak, jak mají. Střídač je přitom klíčovým prvkem solární elektrárny, který přeměňuje stejnosměrnou energii na střídavou, která je běžně v zásuvkách. Pomocí testování společnost EG.D zjistila, že zhruba 50 % střídačů, které vyzkoušela, nesplňuje všechny dané požadavky a do budoucna by jejich funkce mohly být problematické.

K testování využívá EG.D speciální Laboratoř čisté energetiky, jedno ze tří podobných zařízení v republice, které je špičkově vybavené. Společnost dokáže v laboratoři nasimulovat činnost solárních panelů a zjistit tak chování střídačů v různých situacích a jejich dopad na distribuční síť. Když technici EG.D zjistí, že některý parametr nevyhovuje, spolupracují s výrobci, aby chybu opravili, a to se většinou děje. Ve většině případů jde o nahrání nového firmwaru v zařízení, což lze udělat i na dálku.

Na trhu se aktuálně pohybuje velké množství střídačů. Kompletní seznam těch, které splňují všechny podmínky, najdou zákazníci na webu EG.D. Střídače společnost testuje už téměř dva roky a seznam průběžně doplňuje. Jen v tomto roce přibylo doporučení pro sedm typů nových střídačů.

Více informací


E.ON Česká republika, s.r.o.
logo E.ON Česká republika, s.r.o.

Skupina E.ON je tradičním partnerem české energetiky. Na českém trhu působíme od roku 1998. Dodáváme elektřinu 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobujeme více než 220.000 zákazníků, a to převážně v jižních Čechách a na jižní Moravě.

 
 
Reklama