Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

"Dotace NZÚ končí." Nekalé praktiky firem v plném proudu

Jak poznat energošmejdy od kvalitních firem? Energošmejdi straší zákazníky, že dotace končí. Nutí zákazníky smlouvu podepsat hned, jinak přijdou o část dotace.

Některé realizační firmy v současné době spustily silný marketing zaměřený na strašení zákazníků. 

"Kdo nepodepíše do 5 dnů, přijde o značnou část dotace". Tak zní řada reklamních sdělení. Firmy původně strašily datumem 15.1.2024, nyní se zaměřují na datum 31.1.2024.

Státní fond životního prostředí žádné ukončení dotace Nová zelená úsporám neplánuje a upozorňuje žadatele, aby tlaku firem nepodlehli. „Ke změnám pravděpodobně dojde v průběhu tohoto čtvrtletí, až budou vyčerpány alokované prostředky. Zbývá cca jedna miliarda korun (v programu Nová zelená úsporám, z nějž jsou podporovány malé domácí fotovoltaiky), pokud nebude výzva ještě navýšena,“ sdělil ředitel SFŽP, Jakub Hrbek.  

K drobným změnám čas od času dochází, průběžně se scházejí profesní pracovní skupiny a debatují se různá vylepšení a modifikace programu Nová zelená úsporám a NZÚ Light. Cílem programu jsou komplexní rekonstrukce a renovace budov zaměřený jak na zateplení budov, tak na instalace technologií.

Druhý fotovoltaický boom přilákal v roce 2022 řadu podnikavců, vzniklo řada firem, ne každá hraje férovou hru. Zákazník by neměl dát na silný a lživý marketing, nejnižší cenu, ale na kvalitu firmy.

Portál Refsite.info dlouhodobě kvalitu firem v tomto segmentu trhu sleduje. Sám dotační program Nová zelená úsporám žadatelům doporučuje si firmu na portálu prověřit.

Refsite se zaměřuje nejen na ověřené reference a zkušenosti reálných zákazníků. U firem naleznete informace, jak je dlouho firma na trhu, zda má potřebná zákonná oprávnění a certifikace pro instalace obnovitelných zdrojů energie. V neposlední řadě portál sleduje online finanční zdraví firem z veřejně dostupných zdrojů.

Pro usnadnění orientace portál uděluje ocenění SPOLEHLIVÝ DODAVATEL a vyhlašuje TOP5 firem v ČR a krajích.

 


Refsite Group s.r.o.
logo Refsite Group s.r.o.

Srovnávač dodavatelů tepelných čerpadel, solárních a fotovoltaických elektráren, větracích jednotek. Refsite je Váš rádce a pomocník při výběru dodavatele úsporných technologií.

 
 
Reklama