Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové termíny kurzů a školení montáže a navrhování FVE

V druhé polovině ledna 2024 CAFT organizuje dvoudenní školení montážních techniků, jednodenní kurz navrhování FVE systémů a jednodenní školení instalace FVE na bytové domy.

Dvoudenní školení montážních techniků proběhne 22.-23.1. 2024 na ČVUT UCEEB v Buštěhradě a náplň bude jak teoretická, tak praktická: od návrhu FV systémů, připojení do sítě, jištění, kabeláž, až po kontrolu provozu, monitorovací systémy, časté problémy a výrobní vady. Pro účast stačí vyplnit přihlášku.

Jednodenní kurz navrhování fotovoltaických systémů s podporou softwarových nástrojů proběhne 31.1.2024 a je vhodný nejen pro projektanty, ale i pro vedoucí montážních skupin. Zahrnuje problematiku správného návrhu zaměřenou zejména na oblasti, při kterých se často chybuje: jištění, ochrana před atmosférickým přepětím či vedení kabeláže. Účastníci v průběhu kurzu vytvoří základní návrhy různých typů fotovoltaických systémů. 

CAFT nově organizuje také jednodenní školení zaměřené na problematiku montáže fotovoltaických elektráren na bytové domy. Nejbližší termín školení je 6.2.2024. Pro účastníky je připraven zajímavý program s ukázkami reálných řešení a specifik instalací na bytových domech včetně řešení alokačního klíče na sdílení vyrobené energie do bytových jednotek.

Více informací


 
 
Reklama